Τρεις εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ σε Γιάννενα, Βόλο και Δραπετσώνα αυτή την Παρασκευή

Μ-Λ ΚΚΕ

Το Μ-Λ ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις – συζητήσεις την Παρασκευή 10 Μάη σε Γιάννενα, Βόλο και Δραπετσώνα.

Συγκεκριμένα:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πα­ρα­σκευ­ή, 10 Μάη, 7:30 μ.μ.
Αίθουσα “ΣΦΗΝΑ” Αρα­βα­ντι­νού 6

ΒΟΛΟΣ
Πα­ρα­σκευ­ή, 10 Μάη, 6.30 μ.μ.
Αίθουσα Εργατικού Κέντρου Βόλου

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Πα­ρα­σκευ­ή, 10 Μάη, 7:00 μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δημαρχείου Δρα­πε­τσώνα­ς

 

Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές, είναι να διαδώσει πλατιά τις θέσεις του συζητώντας με τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές της Αριστεράς, με κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντιπαλέψει την πολιτική της ΕΕ και των ντόπιων υποτακτικών της, την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας, επιδιώκοντας να συμβάλλει πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Σε συνθήκες διαρκούς χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων, έχει ζωτική σημασία για κάθε εργαζόμενο της Αριστεράς, για όλους μας, να συζητήσουμε πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με τον προσανατολισμό και τους στόχους του λαϊκού αγώνα, με τους τρόπους και τις μορφές παρέμβασης στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα πάλης, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, το ξεσκέπασμα της πολιτικής των ψευτοαριστερών κομμάτων, την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Σε μια περίοδο που οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους και τις επεμβάσεις τους, όπως τώρα στη Βενεζουέλα, που την σπρώχνουν με τους ντόπιους λακέδες τους σε αιματοκύλισμα, είναι σημαντικό και αναγκαίο να θέσουμε ξανά όλα τα μεγάλα προβλήματα, τους στόχους και τα καθήκοντα του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, την πάλη για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και των πυρηνικών, για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό.

★★★

Αντιμετωπίζοντας τις ευρωεκλογές ως μια εισαγωγή στη μεγάλη μάχη για τη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ και για την επανακατάκτησή της η ΝΔ, στήνουν ένα άθλιο σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης. Και τα δύο κόμματα καταφεύγουν σε μια τεχνητή όξυνση και πόλωση, υψώνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης της χώρας μας από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και όλες τις εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες από την ένταξη και την παραμονή στην ΕΕ, και να τον εγκλωβίσουν στις μυλόπετρες μιας διχαστικής, αντιλαϊκής διαμάχης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική επιχείρηση χειραγώγησης και εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, καλλιεργώντας νέες προσδοκίες και αυταπάτες.Η κυβέρνηση με το ένα χέρι σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή αξιοπρέπεια και με το άλλο δίνει επιδόματα-ελεημοσύνη για να εδραιώσει συνθήκες επαιτείας, να εξαγοράσει συνειδήσεις, να διαπράξει τελικά ψηφοθηρία. Οι μισθοί, που παραμένουν μισθοί πείνας και μετά την αύξηση του κατώτατου, οι συντάξεις ανέχειας των συνταξιούχων, η οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, η δραστική μείωση των νέων συντάξεων, η συρρίκνωση των προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, η κλιμακούμενη φοροληστεία, η εξοντωτική πολιτική σε βάρος της αγροτιάς, η δη δημιουργία, δηλαδή, ακραίας φτώχειας σε μαζική κλίμακα, δεν αντισταθμίζεται ούτε «ανακουφίζεται» από κάποιες κινήσεις επιδομάτων ελεημοσύνης.

Η ΝΔ, προεξοφλώντας την εκλογική της υπεροχή, επενδύει σ’ αυτήν προσδίνοντας χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Καταφεύγει σε μια λογοκοπία και δημαγωγεί ασύστολα απευθυνόμενη στο λαό ως μια επερχόμενη κυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενη στις κυρίαρχες δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, στους μεγαλοβιομήχανους και τους ιμπεριαλιστές, Αμερικάνους και Ευρωπαίους, παρουσιάζεται σαν ο σταθερός, αξιόπιστος και αποτελεσματικότερος εγγυητής των συμφερόντων τους, επιδιώκοντας να πάρει το «χρίσμα» τους και υπόσχεται προσήλωση στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και στην απρόσκοπτη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

★★★

Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ παραχωρούν στους εαυτούς τους ώρες ατελείωτες να παρελαύνουν από τα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, να δημαγωγούν και να εκβιάζουν μέσα από το στημένο σκηνικό απάτης, την ίδια στιγμή κρατούν μακριά τα “μικρά” λεγόμενα κόμματα και οι όποιες “ρυθμίσεις” αποφασιστούν θα αφορούν τελικά τις …πέντε ημέρες της τελευταίας εβδομάδας.

Την ώρα που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και συνεχίζουν να διαμοιράζονται μεταξύ τους εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που βομβαρδίζουν καθημερινά τον κόσμο από τις τηλεοράσεις, οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς προσπαθούν με ελάχιστα και ανύπαρκτα ουσιαστικά μέσα να διαδώσουν τις θέσεις και την πολιτική τους, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις, συζητήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, η διακίνηση του “κοκκινοκίτρινου χαρτονιού” και του κομματικού υλικού, πόρτα–πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Να απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους, να βγούμε ενισχυμένοι από την εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε η πανελλαδική προεκλογική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ με την κινητοποίηση όλων των κομματικών και νεολαιίστικων δυνάμεων. Σε πολλά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά και των εργατικών συνοικιών ξεκινούν άμεσα προεκλογικές εξορμήσεις. Στο Περιστέρι, την Πετρούπολη, τα Λιόσια, το Αιγάλεω, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, στην Ηλιούπολη, το Βύρωνα, τη Δάφνη, το Μπραχάμι, την Καισαριανή, στο Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα και αλλού προγραμματίζονται εξορμήσεις με το κοκκινοκίτρινο χαρτόνι, μοίρασμα υλικού και συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Πλατιά διακίνηση προεκλογικού υλικού ξεκινά από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του Μ-Λ ΚΚΕ που στήνεται σήμερα στα Προπύλαια, (Μασσαλίας και Πανεπιστημίου), ενώ ξεκίνησαν οι εξορμήσεις στην επαρχία από τις οργανώσεις και τα κομματικά κλιμάκια που επισκέπτονται πόλεις και κεφαλοχώρια.

Στο διάστημα των τριών εβδομάδων που απομένει μέχρι τις εκλογές τα στελέχη του κόμματος θα αναπτύξουν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, την Ικαρία, την Αθήνα και σε μια σειρά άλλες περιοχές και πόλεις όπου προετοιμάζεται η παρέμβασή μας και οργανώνονται εξορμήσεις, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.

Διαβάστε επίσης