Φοιτητική Πορεία: Για την προβοκατόρικη επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ!

Κατηγορία: 

Την Τρίτη 11 Γενάρη εξωπανεπιστημιακή ομάδα πραγματοποίησε επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ εν ώρα διδασκαλίας σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Αφορμή αποτέλεσαν ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του εν λόγω καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε οικονομικό κύκλωμα τοκογλυφίας, καθώς και για παιδεραστία.

Ανεξάρτητα από τις όποιες δικαστικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού, που πιστοποιούν την ύπαρξη φαινομένων σήψης και δυσωδίας σε στρώματα του καθηγητικού κατεστημένου στις σχολές, ως Φοιτητική Πορεία καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του. Η ενέργεια αυτή δίνει ακόμη μία φορά άλλοθι στην αντιδραστική δεξιά προπαγάνδα να λοιδορεί το πανεπιστημιακό άσυλο και τους φοιτητικούς συλλόγους, να θέτει στο στόχαστρο τον φοιτητικό συνδικαλισμό και την αριστερά.

Δεν είναι, άλλωστε, καθόλου τυχαίο ότι μετά την ενέργεια αυτή, η κυβέρνηση, διά στόματος του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, επεσήμανε την πρόθεσή της για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές εντός του 2022. Οι προβοκατόρικες ενέργειες τέτοιων ομάδων στα πανεπιστήμια, όπως η πρόσφατη επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, με τους συλλόγους, με τους αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις των φοιτητών.

Ενέργειες και πρακτικές αυτόκλητων «τιμωρών» όπως η παραπάνω αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της αντιλαϊκής πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής, αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου και των φοιτητικών συλλόγων. Η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να απομονώσουν και να καταδικάσουν ενέργειες σαν κι αυτή, καθώς και τις ομάδες που τις υλοποιούν και τις υποστηρίζουν.

Διαβάστε επίσης