Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης: Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους της πόλης-ΠΚΣ & ΕΑΑΚ έλαμψαν δια της απουσίας τους

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές που βγήκαν στο δρόμο, σήμερα, ξανά, συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα τους, για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου του Υπουργείου Παιδείας. Ένα ποτάμι οργής διαδήλωνε επί ώρες στο κέντρο της πόλης ζητώντας την ανατροπή του νόμου και καταγγέλλοντας τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση στο ΑΠΘ τις προηγούμενες μέρες. Αποδεικνύεται και πάλι, πως όταν ο λαός και εν προκειμένω τα παιδιά του βγαίνουν μαζικά στο δρόμο, τότε θα σπάνε οι απαγορεύσεις και ο φόβος, παρά την αστυνομική βαρβαρότητα και τα δικαστήρια.

Ωστόσο, οι φοιτητές δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την τρομοκρατία, αλλά και την υπονομευτική γραμμή των δυνάμεων του ρεφορμισμού, της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ. Πριν γίνουν οι συλλήψεις την προηγούμενη Δευτέρα, είχαν κηρύξει αναστολή του αγώνα. Την προηγούμενη Πέμπτη, αρνήθηκαν να βγουν στο δρόμο(η ΚΝΕ και η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΕΑΑΚ), αλλά έτρεχαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας μες στο ΑΠΘ. Στη συνέχεια, αρνήθηκαν να καλέσουν σε συνελεύσεις παρά τις σχετικές προτάσεις που υπήρχαν σε σχολές και στο τέλος το έκαναν τελευταία στιγμή, κάτω από το βάρος των συλλήψεων. Τελικά, στη σημερινή συγκέντρωση, έκαναν προσυγκέντρωση στην Πρυτανεία, όμως δεν ήρθαν ποτέ στην κεντρική φοιτητική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη 1μμ. Διασπώντας την κεντρική φοιτητική συγκέντρωση έκαναν ξεχωριστή διαδήλωση η οποία κατέληξε κατ'ευθείαν στο Υπουργείο.

Οι φοιτητές ωστόσο έδωσαν την απάντηση τους στη διάσπαση και την υπονόμευση του αγώνα τους. Η διαδήλωση από το Άγαλμα Βενιζέλου έγινε, και πάνω από 3.000 φοιτητών κατέκλυσαν με παλμό και συνθήματα τους δρόμους της πόλης. Εκατοντάδες φοιτητές μάλιστα έφυγαν από την...προσυγκέντρωση των ΠΚΣ και ΕΑΑΚ, για να βρουν την κεντρική φοιτητική συγκέντρωση. Η Φοιτητική Πορεία έλαβε μέρος με το πανό της στην κεντρική φοιτητική συγκέντρωση και με συνθήματα κατήγγειλε την αντιεκπαιδευτική-αντιδημοκρατική πολιτική, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα.

Η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στην τρομοκρατία. Ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τον αντιδραστικό νόμο. Ταυτόχρονα πρέπει να αποδοκιμαστεί η υπονομευτική στάση των ΠΚΣ και ΕΑΑΚ, που κηρύσσουν αναστολή διαδηλώσεων και προκρίνουν "παραστάσεις διαμαρτυρίας" για να πιέσουν τα διοικητικά όργανα του ΑΠΘ, "να μην εφαρμόσουν τον νόμο". Την ίδια στιγμή που αρνούνται το δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των κεντρικών διαδηλώσεων, καλούν σε κλιμάκωση μετά… από δύο βδομάδες, με αιχμή τα κλειστά πανεπιστήμια και όχι την ανατροπή του νόμου.

Η Φοιτητική Πορεία καλεί σε συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή του νόμου. Όλοι οι φοιτητές πρέπει να πάρουν μαζικά μέρος στις συνελεύσεις τις επόμενες μέρες και να προετοιμάσουμε μια ακόμα μεγάλη διαδήλωση την επόμενη Πέμπτη, 4 Μάρτη!

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις! Όλοι στο αγώνα!

Διαβάστε επίσης