Φοιτητική Πορεία: Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου

Κατηγορία: 

Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας!

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη και προχώρησαν σε απρόκλητες επιθέσεις κατά φοιτητών. Επιδόθηκαν σε όργιο καταστολής κινούμενοι επικίνδυνα με τις μηχανές ανάμεσα στον κόσμο στους ανοιχτούς χώρους του ΕΜΠ και έκαναν 23 προσαγωγές, 3 από τις οποίες έγιναν συλλήψεις. Φοιτήτρια που εκείνη την ώρα πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα παρασύρθηκε από μηχανή της αστυνομίας και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και πέρσι που αρχές Σεπτεμβρίου πριν ανοίξουν οι σχολές και μέσα σε περίοδο εξεταστικής, έφερνε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες των πανεπιστημίων, έτσι και τώρα, επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας και να καταστήσει σαφές ότι η κρατική βία και καταστολή θα είναι καθημερινότητα για όποιον θέλει υπερασπιστεί το άσυλο και τη δημόσια δωρεάν παιδεία και ότι αυτή είναι η στάση που θα κρατήσει και αυτή τη χρονιά απέναντι στους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους.

Την στιγμή που η μισή χώρα καίγεται, άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους, πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο δέχονται πογκρόμ, ρατσιστική βία και κατηγορίες για εμπρησμούς, το βιός και τα σπίτια του λαού καταστρέφονται και έχει προκληθεί ανυπολόγιστη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προωθεί για άλλη μία φορά το αφήγημα ότι οι σχολές είναι κέντρα ανομίας και οι φοιτητές εγκληματίες. Επιλέγει να το επαναφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή, ακριβώς για να απομακρύνει τη δημόσια συζήτηση από τις από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις βαρύτατες ευθύνες της.

Το φοιτητικό κίνημα όπως την περασμένη χρονιά στάθηκε ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και κατάφερε με μαζικό αγώνα να εμποδίσει την είσοδο της στα Πανεπιστήμια, έτσι και φέτος θα αντισταθεί και μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους θα οργανωθεί και θα παλέψει ενάντια στην καταστολή, για δημόσια δωρεάν παιδεία, ελεύθερη έκφραση και δημοκρατικά δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης