Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για την αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ!

Κατηγορία: 

H Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με σκοπό την φύλαξη των εργασιών στο στέκι στο Βιολογικό, το οποίο είχαν εκκενώσει την Πρωτοχρονιά. Πρόκειται για μια επίδειξη πυγμής και δύναμης προκειμένου να ετοιμάσουν το έδαφος για την μόνιμη εγκατάσταση των δυνάμεων καταστολής εντός των πανεπιστημίων, η οποία συμπεριέλαβε ξύλο και χημικά. Η βασική τους στόχευση είναι το χτύπημα και η σίγαση των φοιτητικών και κοινωνικών αγώνων που σκοπό έχουν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας.
Η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να επιβάλλει σιγή ιχθύος, γιατί πέραν του νόμου των διαγραφών στα ν+2 χρόνια, τώρα θέλει να φέρει ένα νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο-πλαίσιο και προκαταβολικά επιθυμεί να προλάβει τις αντιδράσεις με την καταστολή. Και σε όλα τα παραπάνω έχει σταθερό σύμμαχο την Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Της στοίχισε πολύ το γεγονός ότι πέρυσι, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις έβαλαν, μέχρι σήμερα και για ακόμα μια φορά, στον πάγο, την πανεπιστημιακή αστυνομία. Της στοίχισε που οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, οι οποίες συνέβαιναν για μήνες ασταμάτητα στη Θεσσαλονίκη, έσπασαν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, διαδηλώσεων και πολιτικής-συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Και επειδή ξέρει ότι αν αυτές ξαναγίνουν θα απειληθεί η πολιτική της, βάζει την αστυνομία και ξεκινά εργασίες στο εκκενωμένο στέκι, εν μέσω ακαδημαϊκών διακοπών που οι περισσότεροι φοιτητές βρίσκονται στις πόλεις τους και οι λαϊκοί οι και φοιτητικοί αγώνες ελαττώνονται.

Ο μόνος δρόμος για την ανατροπή όλων αυτών είναι ο ενωτικός και ο μαζικός αγώνας μέσω των Φοιτητικών Συλλόγων, οι οποίοι πρέπει άμεσα να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις και να συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και την μη έλευση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στις σχολές και την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Διαβάστε επίσης