Φοιτητική Πορεία: Να αθωωθούν οι συλληφθέντες της Νομικής Κομοτηνής! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη της Νομικής Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 5/2. Η κυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής του αυταρχισμού έστειλε τα ΜΑΤ για να καταπατήσουν το άσυλο, να χτυπήσουν και να τραυματίσουν φοιτητές, για να καταστείλουν το δίκαιο αγώνα του φοιτητικού κινήματος. Το αποτέλεσμα είναι 20 προσαγωγές και 12 συλλήψεις!

     Σαν να μην έφταναν αυτά, μερικές ώρες αργότερα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να στείλει το μήνυμα της τρομοκρατίας και στο ΑΠΘ. Διμοιρίες ΜΑΤ μπήκαν στο ΑΠΘ μετά το τέλος διαδήλωσης καταγγελίας των γεγονότων στην Κομοτηνή. Περικύκλωσαν τα κατειλημμένα κτήρια του ΑΠΘ, ενώ κινήθηκαν και προς το ΠΑΜΑΚ. Η μαζική προσέλευση του κόσμου, ακόμα μια φορά τις τελευταίες ημέρες, απέτρεψε την καταστολή και έδιωξε τελικά τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν προκλητικά γύρω από το ΑΠΘ.

     Η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο! Αρχικά, προσπάθησε να φέρει το νομοσχέδιο στη..ζούλα, εν μέσω εορτών και εξεταστικής. Δεν της πέρασε. Μετά ξεκίνησαν οι θεωρίες περί «χαμένης εξεταστικής και εξαμήνου». Δεν της πέρασε. Μετά έβαλε τη ΔΑΠ στη συνελεύσεις για να σπάσουν οι καταλήψεις. Δεν της πέρασε. Φέρνει τις τηλεξεταστικές, για να σπάσει τις καταλήψεις. Δεν της περνάει. Αντίθετα, όλες αυτές οι κινήσεις εξόργισαν τον φοιτητόκοσμο και το λαό, μαζικοποίησαν τις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις. Μπροστά σε αυτό το όλο και πιο μαζικό φοιτητικό κίνημα, δεν της έμενε παρά η καταστολή. Ούτε τώρα θα της περάσει. Αυτές οι κινήσεις είναι ένδειξη αδυναμίας και γι' αυτό τώρα πρέπει ο αγώνας να κλιμακωθεί!

     Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί από τη μαζικοποίηση του αγώνα! Η Φοιτητική Πορεία καλεί στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2 στα Προπύλαια. Καλεί σε αποχή από την τηλεξεταστική. Σε κλιμάκωση του αγώνα, με τη δημιουργία ενός μεγάλου πανεκπαιδευτικού μετώπου και τη συνέχιση των συνελεύσεων, καταλήψεων, διαδηλώσεων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! - Να αθωωθούν οι συλληφθέντες φοιτητές!

Κάτω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Όλοι – ες στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Διαβάστε επίσης