Φοιτητική Πορεία: Πρόταση προς τις γενικές συνελεύσεις μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κατηγορία: 

49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοστήρικτη χούντα των συνταγματαρχών, ο αγώνας νεολαίας και λαού τότε, αποκτά τεράστια επικαιρότητα σήμερα. Ως κορυφαία εκδήλωση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας, το Πολυτεχνείο συνεχίζει με αμείωτη ένταση 49 χρόνια τώρα να συγκινεί, να διδάσκει και να εμπνέει. Ιδιαίτερα σήμερα, που βαθαίνει η εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τις στρατιωτικές συμφωνίες της κυβέρνησης για τους εξοπλισμούς και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, τις συμφωνίες που μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη βάση για την εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ιδιαίτερα σήμερα, που τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας καρατομούνται και η πολιτική των ταξικών φραγμών και της καταστολής διαρκώς οξύνεται, βάζοντας στο στόχαστρο όλες τις κατακτήσεις του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου, από τη νομική κατοχύρωση του ακαδημαϊκού ασύλου, μέχρι τον ανεμπόδιστο φοιτητικό συνδικαλισμό χωρίς πράκτορες της ασφάλειας και αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. Ιδιαίτερα σήμερα που εντείνεται το ζήτημα της διχοτόμησης και παράνομης κατοχής της Κύπρου που ξεκίνησε με αφορμή τους τυχοδιωκτισμούς της αμερικανοκίνητης χούντας, ενώ σήμερα ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επικίνδυνες προοπτικές που ανασύρουν οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, η τουρκική επιθετικότητα και οι αντιδραστικές συμμαχίες της Ελλάδας με τις φασιστικές κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, το φοιτητικό κίνημα καλείται να βαδίσει τον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης
Για ΨΩΜΙ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, της κατάργησης του οχταώρου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με τις επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στους νόμους Κεραμέως, τους ταξικούς φραγμούς, την εμπορευματοποίηση, υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενάντια στην πολιτική της κρατικής καταστολής, των απαγορεύσεων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας, των διαδηλώσεων και το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης.
Για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για μια Ελλάδα ειρηνική και ανεξάρτητη, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.

Συμμετοχή του συλλόγου στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου 15 έως 17/11, με κλειστή σχολή
Συμμετοχή του συλλόγου στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Τετάρτη 17/11

ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Διαβάστε επίσης