Φοιτητική Πορεία: Όλοι στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16/3! Ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά!

Κατηγορία: 

Η άθλια κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης ενός αποτρόπαιου εγκλήματος δεν πέρασε. Η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, με την οποία επιχείρησαν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων, πίσω από την «ατομική ευθύνη» του σταθμάρχη, προσέκρουσε στη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και παρά τις υπονομευτικές προσπάθειες πολλών δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από «σιωπηρές διαμαρτυρίες» και διασπαστικές κινητοποιήσεις, ένα κύμα κινητοποιήσεων λαού και νεολαίας έβαλε φρένο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας στις 8 Μάρτη έστειλαν μήνυμα αντίστασης και ελπίδας από τη μία άκρη της χώρας ως την άλλη, υποχρεώνοντας και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 16 Μάρτη.
Η δήλωση Μητσοτάκη πως «αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί», στην πραγματικότητα αποτελεί την κυνική ομολογία ενός εγκλήματος. Αυτή την ξεκάθαρη αλήθεια, που υποκριτικά αναγνωρίζει στα λόγια ο Μητσοτάκης για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή, είναι που καταγγέλλουν με επιστολές, εξώδικα, ανακοινώσεις και απεργίες τα σωματεία και οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια. Πρόκειται για τη μεγάλη αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν από την πρώτη στιγμή, πίσω από έναν σταθμάρχη.
Η ευθύνη και για αυτό το έγκλημα βαραίνει αποκλειστικά τις πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζοντας τις πολιτικές των υποδουλωτικών μνημονίων παρέδωσαν το δημόσιο πλούτο της χώρας και εδραίωσαν ένα ακραίο καθεστώς ασυδοσίας των «επενδυτών», με μοναδικό στόχο τη λεηλασία της χώρας προς όφελος της κερδοφορίας τους. Για αυτό το λόγο κυκλοφορούσαν και τρένα υψηλής ταχύτητας χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστοι όροι ελέγχου και ασφάλειας.
Η απάντηση βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Την πολιτική που αφήνει τον λαό ανυπεράσπιστο και εκτεθειμένο σε κάθε λογής "ατυχήματα", "ανθρώπινα λάθη" και "ακραία καιρικά φαινόμενα". Την πολιτική που αφήνει τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού να καίγονται σε κάθε πυρκαγιά, όπως στη βόρεια Εύβοια, την Πάρνηθα, το Μάτι και αλλού. Που αφήνει τα σπίτια του λαού να πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή, όπως στη Δυτική Αττική, αν πρώτα δεν τα πλειστηριάσει και δεν τα δώσει βορά στα κοράκια του ιδιωτικού κεφαλαίου. Την πολιτική που σε έναν χιονιά, όπως πέρυσι, αφήνει εγκλωβισμένους για ώρες οδηγούς, ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό και ρεύμα. Την πολιτική που υποβαθμίζει κάθε μέρα τις ζωές του λαού και της νεολαίας, με αποκορύφωμα το έγκλημα στα Τέμπη και τους αδικοχαμένους συμφοιτητές μας. Με πετσοκομμένα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, με πτυχία-κουρελόχαρτα, με μισό εκατομμύριο νέους να φεύγουν από τη χώρα και με όσους μένουν να προστίθενται στις στρατιές των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων. Ο μόνος τρόπος, ο μόνος δρόμος για να αποδώσουμε πραγματικά τιμή στους νεκρούς του εγκλήματος στα Τέμπη είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην πολιτική που το γέννησε.

Ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης , των ιδιωτικοποιήσεων και της ασυδοσίας των «επενδυτών»
Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη
Ασφαλείς και φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες. Με μόνιμο προσωπικό και σταθερές σχέσεις εργασίας
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ, 11:00 π.μ.

Διαβάστε επίσης