Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Ιωάννινα (Φωτογραφίες)

Κατηγορία: 

Μαζική διαδήλωση καταγγελίας του νέο αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα παρά την βροχόπτωση καθ’ όλη τη διάρκειά της. Στη διαδήλωση καλούσαν μαζικοί φορείς, ο Σ.Φ. Καλών Τεχνών, ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και η ΑΔΕΔΥ.
Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχαν στην διαδήλωση με δικό τους μπλοκ. Τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και με πανό και αφίσες στο κέντρο της πόλης αλλά και στο πανεπιστήμιο καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στην συγκέντρωση!

Το ΜΑΣ (ΚΝΕ) κάλεσε σε διαδήλωση μέσω των Συλλόγων που ελέγχει χωρίς φυσικά να κάνει την παραμικρή προσπάθεια για τη διοργάνωση γενικών συνελεύσεων. Αντ’ αυτού γέμισε την πόλη πανό με κάλεσμα από "ΣΦ Ιωαννίνων" καπελώνοντας ακόμα και τους συλλόγους που δεν υπάρχει καν ως παράταξη! Κινούμενη διασπαστικά όπως επανειλημμένα κάνει, το κάλεσμα της ήταν το απόγευμα της ίδιας μέρας προσφέροντας ακόμη μια φορά τις χειρότερες υπηρεσίες στο φοιτητικό κίνημα.
Με μαζικές συνελεύσεις και μαζικούς αγώνες μακριά από διασπαστικές λογικές και κόντρα στη γραμμή των «συμβολικών κινητοποιήσεων» και του «μετά θα λογαριαστούμε» που λειτουργούν ως υποκατάστατα των συλλογικών διαδικασιών, μπορούν να υπάρξουν νίκες και το νομοσχέδιο να μην μπορεί να στεριώσει!
Συνεχίζουμε!

Διαβάστε επίσης