Χαλκιδική- Η μόνη ρεαλιστική απάντηση: ο δρόμος του μαζικού, οργανωμένου, ανυποχώρητου αγώνα

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,
Ο αγώνας μας έχει αναδειχθεί σε μια απ' τις σημαντικότερες εστίες αντίστασης του λαού μας. Με πρωτοφανή αντοχή στο χρόνο, παρά τις συνεχείς διώξεις και προσπάθειες καταστολής, φίμωσης και υπονόμευσής του. Παρά τις προσπάθειες της αισχρής συκοφάντησης των αγωνιστών σαν «ακραίων», «παράνομων» και «μελών εγκληματικών οργανώσεων», έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά και πανελλαδικά. Αποτέλεσε -και συνεχίζει να αποτελεί- φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και ελπίδας. Είναι χαρακτηριστικές οι αγωνιστικές εκδηλώσεις των πολλών χιλιάδων στη Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού.
Παρόλα όμως τα βήματα που έχουν γίνει, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να σταματήσουμε το καταστροφικό έργο της EDORADO GOLD και των υποστηρικτών της.

Γεννιέται έτσι το ερώτημα. Πώς προχωράμε; Τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε τον τόπο μας διώχνοντας τους καταστροφείς του; Αποτελούν οι εκλογές και οι αλλαγές στις δημαρχιακές και κυβερνητικές θέσεις τη λύση του προβλήματος;
Για να δοθούν οι απαντήσεις στα παραπάνω -και άλλα- ερωτήματα, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ' όλα ποιους έχουμε απέναντί μας.
Εμείς ξέρουμε, ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι μόνο ο πρώην δήμαρχος Πάχτας και η ELDORADO, ούτε μόνο ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Αλλά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας που στηρίζεται απ' το ντόπιο κεφάλαιο και τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του. Όλοι αυτοί-παρ' όλες τις αντιθέσεις τους- είναι ενωμένοι σε ένα πράγμα. Ότι ο λαός μας-και όλοι οι άλλοι λαοί- δεν πρέπει να νικήσουν σε καμιά επιμέρους μάχη. Γιατί αν νικήσουν θα πάρουν κουράγιο και πολλοί άλλοι λαϊκοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν και άλλοι αγώνες. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά, ότι εξαιτίας της αντιλαϊκής τους πολιτικής «ο κάμπος είναι πολύ ξερός και εύφλεκτος». Γι' αυτό φοβούνται.
Κατά την άποψή μας λοιπόν το κυρίαρχο αυτό καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό καθεστώς δε θα κάνει πίσω λόγω της αλλαγής δημάρχου ή και κυβέρνησης. Αυτούς έχουν πολλούς τρόπους να τους ελέγξουν. Οι ντόπιοι και οι ξένοι καπιταλιστές δεν πρόκειται να σεβαστούν καμιά «δημοκρατικά εκφρασμένη πλειοψηφία». Πάνω από όλα τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό η μοναδική δύναμη που μπορεί να σταθεί νικηφόρα απέναντί τους, είναι η δύναμη του μαζικού, οργανωμένου, αποφασισμένου και με καθαρούς στόχους λαϊκού κινήματος. Αυτή αποτελεί κατά τη γνώμη μας και την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «Πώς προχωράμε ;»
Χωρίς εκλογικές αυταπάτες, εφησυχασμό και απογοήτευση. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τη δυνατότητα της νίκης, το κίνημα στα χωριά του αγώνα πρέπει να ενισχυθεί. Μια σειρά υπαρκτές αδυναμίες πρέπει να εντοπιστούν και να ξεπεραστούν. Να ενταχτούν στον αγώνα όσα χωριά δεν το έχουν κάνει ακόμα, να οργανωθούν εκδηλώσεις, νέες επιτροπές αγώνα, να ξεπηδήσουν νέοι αγωνιστές. Η Χαλκιδική είναι το κέντρο του αγώνα, αλλά αυτός πρέπει να απλωθεί. Στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία άλλωστε θα αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα την ίδια καταστροφική εξορυκτική «ανάπτυξη». Σ' όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό. Η αλληλοϋποστήριξη επίσης με άλλα κινήματα και εστίες αντίστασης δίνει πνοή στον αγώνα και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξή του. Όσο για το ερώτημα αν πρέπει οι κινητοποιήσεις να κατευθύνονται στο βουνό ή στις πόλεις, η άποψή μας είναι: «Παντού». Με μαζικότητα , οργάνωση και αποφασιστικότητα.

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,
Ξεκινήσαμε έναν αγώνα για τον οποίο πολύ καλά γνωρίζουμε ότι και μακροχρόνιος θα είναι και δύσκολος και στο διάβα του «θα ματώσουμε». Όμως δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τη νίκη. Γιατί ή η ELDORANTO θα μείνει και οι κάτοικοι θα πρέπει να φύγουν, ή η εταιρεία θα φύγει και οι κάτοικοι θα μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους.
Σ' αυτή τη διαδρομή του αγώνα, τα μέλη και οι φίλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- Αριστερής Αντιϊμπεριαλιστικής Συνεργασίας δεσμευόμαστε για ένα πράγμα. Ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο δυνάμωμα, το άπλωμα του κινήματος.
Μέχρι τη νίκη, όχι μόνο για να σωθεί η Χαλκιδική, αλλά και για να συμβάλλουμε στο κτίσιμο της ελπίδας για μια άλλη, ανθρώπινη ζωή για το λαό, κόντρα στα συμφέροντα μιας χούφτας υποστηρικτών της καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

• ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!
• ΕΞΩ Η ELDORANTO ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

www.la-aas.blogspot.gr
l.a.a.a.synergasia@gmail.com 26.9.2014

Διαβάστε επίσης