Ψευτοαριστερή διακυβέρνηση υπηρέτης του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας

Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση και υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και η επιβολή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου με την κατεπείγουσα ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων, από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ήταν μια αναπόφευκτη, αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη πορεία, που επισφράγισε το θλιβερό κατάντημα της "κυβερνώσας αριστεράς", έξι μήνες μετά την εκλογή της.

Και όσοι μέσα ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται τάχα έκπληκτοι από μια τέτοια αντιδραστική εξέλιξη, προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους, αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να σκορπούν τις ίδιες αυταπάτες για τον πραγματικό ρόλο και το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και το ταξικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Τσίπρας για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο κατέφυγαν στα ίδια "επιχειρήματα", αναπαράγοντας πανομοιότυπα τον ίδιο τρομοκρατικό εκβιασμό που χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να περάσουν τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Για τρίτη φορά στήθηκε, τώρα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση "από την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς" μια προπαγανδιστική τρομοκρατική επιχείρηση εκβιάζοντας το λαό με την απειλή του Grexit και της χρεοκοπίας. Αυτός ο πολιτικός εκβιασμός της εκδίωξης από την Ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή αποτέλεσε και στα τρία μνημόνια το βασικό προπαγανδιστικό μοχλό για την καθυπόταξη του λαού προκειμένου να υπαχθεί και να παραμείνει η χώρα κάτω από τον έλεγχο των ιμπεριαλιστικών μνημονίων, αναγορεύοντας έτσι το "μονόδρομο" της ΕΕ σε απαραβίαστο θέσφατο για την πορεία της χώρας.

Η σταθερή προσήλωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης για πρόσδεση και παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ και στο γενικότερο αμερικανονατοϊκό πλαίσιο εξάρτησης με το περίφημο δόγμα "ανήκομεν εις την Δύσιν", είναι η βάση που όποιος στηρίζεται σ' αυτήν, οδηγείται αναπόφευκτα στην υποχώρηση, τη συνθηκολόγηση και την υποταγή στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών. Είναι μονόδρομος για όποιον ορκίζεται πίστη και προσήλωση στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ να γίνεται τελικά υπηρέτης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Και αυτή η σταθερή προσήλωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια στρατηγική κατεύθυνση δεν προέκυψε τον τελευταίο μήνα ή το τελευταίο εξάμηνο, αλλά αποτέλεσε θεμελιακό, αναντικατάστατο και "αδιαπραγμάτευτο" στοιχείο του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας του από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του το 2004, και πολύ πιο πριν αντίστοιχα του ΣΥΝ, που αποτέλεσε την κυρίαρχη δύναμη στα πλαίσιά του.
Από την άποψη αυτή ήταν ζήτημα χρόνου να αποδειχθεί, ύστερα από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, πως "το τέλος των μνημονίων και της τρόικας" ήταν η μεγάλη πολιτική απάτη του καιρού μας και να αποκαλυφθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ψευτοαριστερή διακυβέρνησή του είναι μια πολύτιμη πολιτική εφεδρεία του κυρίαρχου συστήματος, κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας.
Πολύτιμη πολιτική εφεδρεία, γιατί αν και ένθερμος υπερασπιστής και θιασώτης της ΕΕ και της Ευρωζώνης, διανθίζει την πολιτική του με ένα πλήθος από ρεφορμιστικά τροπάρια, όπως "η Ευρώπη των εργαζομένων", "η πάλη ενάντια στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη" , "για έναν άλλο κόσμο εφικτό", τα οποία αποτελούν το αριστερό περιτύλιγμα μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής που συγκαλύπτει και εξωραΐζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, σκορπά επικίνδυνες πλάνες και συγχύσεις και παραδίδει τον εργαζόμενο λαό αφοπλισμένο στους δυνάστες και εκμεταλλευτές του.
Πολύτιμη πολιτική εφεδρεία, γιατί αν και υπέγραψε ένα βάρβαρο μνημόνιο υποτέλειας και λαϊκής αφαίμαξης εξακολουθεί η πολιτική του να ξεπλένεται και να εξαγνίζεται στην κολυμπήθρα του δημοψηφίσματος, νομιμοποιώντας στη συνείδηση του δημοκρατικού και αριστερού κόσμου τα μνημόνια με αριστερά εύσημα. Αναδείχνεται στη σημερινή φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ρήγμα και την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στις γραμμές του, ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη που τη στηρίζει με κάθε τρόπο η άρχουσα τάξη, ο κεντρικός στυλοβάτης του αστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος για το αποτελεσματικό πέρασμα της πολιτικής του, αλλά ταυτόχρονα και ως ανάχωμα που εγκλωβίζει και αποπροσανατολίζει τον αγώνα των πλατιών λαϊκών μαζών, ενσωματώνει και εκτονώνει την οργή και την αγανάκτησή τους.
Με αυτά τα "όπλα" προετοιμάζεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα, μόλις αλυσοδέσει το λαό και τη χώρα στα τέλη Αυγούστου, να πάει σε βουλευτικές εκλογές, και με "νωπή" λαϊκή εντολή να ξεκινήσει την αντιλαϊκή επίθεση για την εφαρμογή του μνημονίου, έχοντας ξεκαθαρίσει πριν και το εσωκομματικό της πρόβλημα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παριστάνει τον εκφραστή των αισθημάτων εθνικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας του λαού μας και τον υπερασπιστή της πολιτικής εθνικής ανεξαρτησίας επειδή υποτίθεται αντιστέκονταν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που της ασκούνταν από τους "θεσμούς", δημαγωγώντας ασύστολα και ανέξοδα.
Η συνθηκολόγηση και η παράδοση της κυβέρνησης Τσίπρα και η υπογραφή του νέου βάρβαρου μνημονίου υποτέλειας, με τους τροϊκανούς που τώρα να καταφθάνουν στην Αθήνα για επιτόπιους εξευτελιστικούς ελέγχους, όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεικνύει αδιάψευστα αν η κυβέρνηση ασκεί πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας ή πολιτική εθνικής υποτέλειας.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Μέσα στην ίδια τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τα ξένα αφεντικά της, περιέχονται αυτολεξεί τα παρακάτω μοναδικά για κυβέρνηση και Βουλή μιας χώρας: "Η κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλη τη νομοθεσία στους σχετικούς τομείς, με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή".

Η αποδοχή μιας τέτοιας φοβερής δήλωσης συμμόρφωσης και υποταγής, ότι η κυβέρνηση θα φέρνει στη Βουλή για ψήφιση μόνο νόμους με τους οποίους θα είναι σύμφωνοι οι "θεσμοί", καταρρακώνει και εκμηδενίζει κάθε έννοια κυριαρχίας και κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αποτελεί τον ορισμό της υποτέλειας και της ξενοκρατίας, αφού επίσημα διακηρύσσεται και θεσμοθετείται ότι η κυβέρνηση και η Βουλή θα νομοθετούν και θα διοικούν σύμφωνα με τις εντολές των αφεντικών της τρόικας, των ξένων ιμπεριαλιστών.

Μπροστά στο νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης που έρχεται με το νέο τριετές μνημόνιο και τις απειλές μιας ακόμα πιο συντριπτικής σύνθλιψης του λαϊκού εισοδήματος, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, κατάργηση του ΕΚΑΣ, εκτίναξη της φοροληστείας του ΦΠΑ και της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, μαζικό εξευτελιστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν για να υπερασπιστούν την επιβίωσή τους παρά να ξεσηκωθούν σε μαζικούς αγώνες. Οι πλατιές λαϊκές μάζες που καταδικάζονται να ζήσουν μέσα σε ένα αντιδραστικό καθεστώς πείνας, φτώχειας και στερήσεων, πρέπει να βρουν τη δύναμη και το σθένος να βγουν ξανά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων και των βάρβαρων μνημονίων, για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και εκμεταλλευτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα κάθε απόχρωσης.

Διαβάστε επίσης