Όλοι οι μαθητές στον αγώνα!

Κατηγορία: 

Συμμαθητές-τριες,

Η σχολική χρονιά μπορεί να φτάνει τον Νοέμβρη αλλά τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Ακόμα υπάρχουν σχολεία με ελλείψεις καθηγητών, μάλιστα σε μαθήματα της Γ’ Λυκείου που εξετάζονται σε μερικούς μήνες πανελλαδικά. Και αυτή τη χρονιά βλέπουμε σχολεία με πετσοκομμένη χρηματοδότηση, χωρίς θέρμανση και λεφτά για να καλυφθούν ούτε τα λειτουργικά έξοδα. Σχολεία συγχωνευμένα-εκτρώματα με πάνω από 300 μαθητές, τμήματα και εργαστήρια όπου στοιβαζόμαστε σαν τα κοτόπουλα. Εννοείται αυτή η κατάσταση είναι δυο και τρεις φορές χειρότερη στα ΕΠΑΛ.

Φέτος η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στο δικαίωμα μας στη δημόσια δωρεάν παιδεία έφερε τον νόμο Γαβρόγλου και το “νέο” Λύκειο. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα φτιάξει ένα Λύκειο "Γενικής Παιδείας", στην Β' και στην Γ' Λυκείου καταργεί τα περισσότερα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Έλεγε ότι θα καταργήσει τις πανελλήνιες αλλά θεσμοθετεί δύο πανελλήνιες εξετάσεις (τον Γενάρη και τον Ιούνη στη Γ' Λυκείου) και διάφορα project-εργασίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι φανερό πως το σχολείο μετατρέπεται ακόμα περισσότερο σε ένα εξεταστικό κέντρο, που θα λειτουργεί με όρους φροντιστηρίου. Οι ταξικοί φραγμοί μεγαλώνουν αφού όποιος δεν έχει λεφτά να πάει στα...πραγματικά φροντιστήρια δεν έχει και θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παγιώνεται το καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μηδενικών διορισμών αφού λιγότερα μαθήματα αντιστοιχούν σε λιγότερους καθηγητές.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική μπορούμε να βάλουμε φραγμό μόνο με την συσπείρωση μας στα συμβούλια και τις συνελεύσεις μας. Να συζητήσουμε για τα προβλήματα μας και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να εκφραστούμε μαζικά και ενωτικά. Σε αυτή την κατεύθυνση να απορρίψουμε τα διάφορα αυτόκλητα “Συντονιστικά Σχολείων” που φτιάχτηκαν έξω και μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες μας, ως καπέλα και σφραγίδες της μιας ή της άλλης δύναμης που συντονίζουν στην πραγματικότητα μόνο τους ίδιους και θέλουν να εκτονώσουν την αγανάκτησή μας σε αγώνα και κινητοποίηση μιας μέρας χωρίς οργάνωση και προοπτική.

Η Μαθητική Πορεία καλεί όλους τους μαθητές να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο αντίστασης με στόχο:

Την ανατροπή του νόμου Γαβρόγλου και του νέου Λυκείου

Την ανατροπή συνολικά της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Διαβάστε επίσης