Όταν η αλήθεια δεν βολεύει - Κατασκευάζοντας ειδήσεις για τη Λ.Δ. της Κορέας

Κατηγορία: 
ld koreas

Η ειδησεογραφία και η πληροφόρηση για τη Λαοκρατική Δημοκρατία Κορέας, στη Δύση, είναι πάντα χολεριασμένη και ψεύτικη. Προέρχεται από διπλωματικές πηγές και ξένες μυστικές υπηρεσίες. Διανθίζεται με κουτσομπολιά και αρκετή φαντασία από δημοσιογράφους στημένων, γιαυτό το λόγο, αντικομουνιστικών «δημοσιογραφικών πρακτορείων», άγνωστων και ανυπόληπτων. Από κει καταλήγει στα πρωτοσέλιδα των υποτιθέμενων έγκριτων γιγάντων της πληροφόρησης, (Κανάλια -Εφημερίδες), για να βαπτιστεί σε αληθινό γεγονός. Τα γνωστά fake news.

Στις 6 Σεπτέμβρη 2019, τα ΜΜΕ, στην Ελλάδα και τον κόσμο, μετέδωσαν την παρακάτω είδηση: «Ο Κιμ Ντονγκ-τσουλ, ένας 67χρονος Αμερικανός πάστορας και επιχειρηματίας, που καταδικάστηκε για κατασκοπεία στη Βόρεια Κορέα, κι αφέθηκε ελεύθερος το 2018, υποστήριξε ότι ήταν όντως πράκτορας της CIA και πως τραβούσε φωτογραφίες χάρη σε μια μικροσκοπική κάμερα, κρυμμένη στο ρολόι του…
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση NDR , ο Κιμ Ντονγκ-τσουλ ισχυρίζεται ότι ήταν κατάσκοπος από το 2011 για λογαριασμό της CIA.

Του έδωσαν, όπως λέει, ένα ρολόι με το οποίο μπορούσε να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να γίνεται αντιληπτός, αλλά και ένα ακουστικό που το έκρυβε στο αυτί του. Ο Κιμ Ντονγκ-τσουλ υποστηρίζει ότι φωτογράφισε πολεμικά πλοία της Βόρειας Κορέας, για τα οποία η CIA δεν διέθετε παρά μόνο εικόνες τραβηγμένες από δορυφόρο».

Από το 2015, όταν συνελήφθη ο πολυπράγμων «πάστορας – επιχειρηματίας» και καταδικάστηκε για κατασκοπία στη Λ.Δ. Κορέας, πολύ μελάνι χύθηκε για τον «καημένο», που «Τον συνέλαβαν γιατί είχε τη Βίβλο». Σήμερα, μετά την ομολογία του ότι ήταν πράγματι πράκτορας της CIA, ακόμα και η γραφή- παρουσίαση της είδησης, είναι εξωφρενική. Δε διστάζουν, αυτόν που τον πρόβαλλαν μέχρι τώρα σα θύμα, να τον μειώνουν, θεωρώντας αυτά που λέει για τα πραγματικά γεγονότα, ισχυρισμούς. Οι λέξεις που χρησιμοποιούν: «ισχυρίζεται, όπως λέει, υποστηρίζει».

Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά, είναι που κατασκευασμένες ειδήσεις, εξωφρενικά χονδροειδείς, για τη Βόρεια Κορέα, θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Την είδηση για την απόλυτη εξαθλίωση του βορειοκορεατικού λαού, που τον οδηγεί στο να τρώει για να επιβιώσει… παιδιά!

«Ένας παππούς που ξέθαψε τον εγγονό του και τον έφαγε, ένας τρελαμένος από την πείνα πατέρας που έβρασε τον ίδιο του τον γιο και ένας άλλος πατέρας που εκτελέστηκε επειδή σκότωσε τα δυο του παιδιά προκειμένου να ταΐσει την υπόλοιπη οικογένεια.

Αυτές είναι μερικές από τις εξωπραγματικές ιστορίες από τους ρεπόρτερ του Asia Press (σ.σ. οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στην Βόρεια Κορέα) τις οποίες δημοσίευσεη Sunday Times». (πηγή: iefimerida.gr) .

Θυμίζουμε εδώ, πως, τα επιτελεία προπαγάνδας του ιμπεριαλισμού δυσφημούσαν με τον ακριβώς ίδιο ισχυρισμό και την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, το 1917. Ότι «Οι μπολσεβίκοι τρώνε παιδιά». Για να πάρουν απάντηση με την ευρηματική κωμική ταινιούλα, του Λεβ Κουλέσοφ: «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΟΥΕΣΤ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ». Όπου ο επισκέπτης της νεαρής σοβιετικής δημοκρατίας, κύριος ΓΟΥΕΣΤ (Δύση), βλέπει με τα μάτια του την πραγματικότητα.

Πάντως σε σχετική φωτογραφία των Sunday Times, (ο θεός είδε που τραβήχτηκε), δε διευκρινίζεται αν τα παιδάκια τρώνε τα αδελφάκια τους σε κομματάκια.

2.Την είδηση για την υποτιθέμενη εκτέλεση του θείου τού Κιμ Γιονγκ Ουν, με απάνθρωπο τρόπο, το 2013:

«Σοκ και φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν σκότωσε τον θείο του. Και αυτό γιατί ο αδίστακτος Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε 120 άγρια σκυλιά να φάνε τον θείο του ζωντανό! Οι λεπτομέρειες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail και οι οποίες σύμφωνα με το δημοσίευμα προέρχονται από την Κίνα, προκαλούν αποτροπιασμό: Ο 67χρονος Jang Song-Thaek αναγκάστηκε να βγάλει όλα του τα ρούχα και στη συνέχεια ωθήθηκε σε ένα κλουβί με άγρια σκυλιά τα οποία είχαν μείνει νηστικά για τρεις ημέρες. Μαζί με τον θείο, στο κλουβί της φρίκης μπήκαν άλλοι πέντε συνεργάτες του που επίσης κατηγορήθηκαν για προδοσία. Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Wen Wei Po, τα σκυλιά χρειάστηκαν λιγότερο από μία ώρα για να φάνε τους έξι άντρες».

Το Μάρτη του 2016, τρία χρόνια μετά, η NEW YORK TIMES (March 12, 2016), με τον τίτλο «Σε κόλαση σφαιρών και φωτιάς, η Βόρεια Κορέα, εκτελεί αξιωματούχους που ήθελαν μεταρρυθμίσεις», εξηγεί πως δυο αξιωματούχοι, ομοϊδεάτες και επιτελείς, του θείου τού Κιμ, εκτελέστηκαν με αντιαρματικά πυρά και κάηκαν μετά, «με τον ίδιο τρόπο που εκτελέστηκε και ο Jang Song-Thaek». Για την είδηση δεν έφταναν απλές σφαίρες για την εκτέλεση δυο ανθρώπων, χρειάστηκαν αντιαρματικά πυρά και ότι είχε απομείνει (τι ακριβώς;), έπρεπε να καεί. Αλλά, επιπλέον, σε μερικές λέξεις, «με τον ίδιο τρόπο που εκτελέστηκε και ο Jang Song-Thaek», τα 120 πεινασμένα επί τρεις μέρες σκυλιά πήγαν περίπατο.

3. Την είδηση για την εκτέλεση του υπουργού Άμυνας της χώρας Hyon Yong Chol, το 2015. «Ο στρατηγός βρέθηκε ένοχος για ανυπακοή και ασέβεια-τον πήρε ο ύπνος σε μια ομιλία του Κόμματος- και εκτελέστηκε, όπως μας πληροφόρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail το 2015.

Στις 25 Αυγούστου 2018, η είδηση ξαναγράφτηκε: «Πέθανε πριν λίγες ημέρες υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Β. Κορέας «που είχε εκτελέσει ο Κιμ το 2015»! Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας, ο οποίος «είχε ξαναπεθάνει», πιο συγκεκριμένα «εκτελεστεί» από το καθεστώς το 2015. Ο Κιμ Γιονγκ Τσουν πέθανε από φυσικά αίτια, συγκεκριμένα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, όπως ανέφερε χθες το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA».

Η διεθνής αντικομμουνιστική προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών, έχει απ’ όλα. Και εκλεπτυσμένα fake news και χονδροειδείς ανοησίες, που την εκθέτουν. Το κατάπτυστο στην υπόθεση είναι πως όταν τα ψέμματα αποκαλύπτονται, τα βαρύγδουπα διεθνή ΜΜΕ, που διαμορφώνουν συνειδήσεις, σφυρίζουν αδιάφορα.

Διαβάστε επίσης