Όχι στην έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουρκούτ Καγιά στην Τουρκία!

Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση στο τουρκικό κράτος του τούρκου αριστερού αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά.

Ο Τουρκούτ Καγιά είναι ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή εφημερίδα, με πλούσια δημόσια αγωνιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια και υποστηρικτής του κουρδικού κινήματος.

Παρότι είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, το αστικό δικαστικό σύστημα αποφάσισε την έκδοσή του, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα σημάνει μία νέα άδικη φυλάκισή του στην Τουρκία για τις πολιτικές πεποιθήσεις του και την πολιτική του δράση. Φυλάκιση που -όπως συνέβη και στο παρελθόν- θα γίνει με απάνθρωπες συνθήκες, σε φυλακές ισχυρής απομόνωσης τύπου F και βασανιστήρια. Έτσι όπως «συνηθίζει» να κάνει το τουρκικό αντιδραστικό καθεστώς ενάντια σε κάθε αγωνιστή, δημοκράτη, αριστερό.

Είναι πρόκληση για το λαό μας να δίνεται άσυλο στους τούρκους αξιωματικούς πραξικοπηματίες και την ίδια στιγμή να εκδίδεται ένας λαϊκός αγωνιστής. Και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ελληνικού και του τουρκικού κράτους. Συνεργασία που -παρά τις διαφορές ανάμεσα στις δύο αστικές τάξεις- υπάρχει μόνιμα με στόχο το λαϊκό κίνημα και στις δύο χώρες. Συνεργασία που -πέρα απ’ όλα τ’ άλλα- υπαγορεύεται και από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, εργαζόμενους και νεολαία, να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή. Καλούμε σωματεία και συλλογικότητες να πάρουν αποφάσεις υπεράσπισης του τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά, ενάντια στην έκδοσή του, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ανάδειξη της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την Πέμπτη 7 του Ιούνη στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης