Όχι στην έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές αρχές!

Κατηγορία: 

Με στοιχεία έντονου συμβολισμού, την 12η Νοεμβρίου, ημέρα της γενικής πανεργατικής απεργίας, εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό με στόχο 5 φοιτητές: Οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν παραγγελίας των ιταλικών αρχών, εισέβαλαν στα σπίτια των φοιτητών και τους συνέλαβαν. Ένα σαθρό κατηγορητήριο έχει συνταχθεί σε βάρος τους, για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια κατά την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση (6 μήνες πριν) στο Μιλάνο. Τότε, είχαν προσαχθεί από τις ιταλικές αρχές και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Ένα εξάμηνο μετά, οι ελληνικές αρχές εισβάλλουν στις κατοικίες τους και με την επίδειξη του «Ευρωπαϊκού εντάλματος», τους συλλαμβάνουν και δρομολογούν την έκδοσή τους στην Ιταλία.

Η «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε για ακόμη μια φορά τις... δημοκρατικές της ευαισθησίες, αλλά και τη διάθεσή της να «συνεργαστεί» με τους ευρωπαίους εταίρους της, συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Οι συλλήψεις των φοιτητών, και ο σχεδιασμός έκδοσής τους, αποτελούν ένα ακόμη χτύπημα στις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας αλλά και των λαών της περιοχής. Είναι ακόμη μια επίδειξη πυγμής από τις ιταλικές και ελληνικές αρχές, η οποία στρέφεται σταδιακά εναντίον σε όσους κινητοποιούνται αδιακρίτως. Είναι ακόμη μια πτυχή της αντιδραστικοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, σήμερα, με πάτημα την πολύνεκρη στυγερή δολοφονία στο Παρίσι, οπλίζεται με όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο και πνίγει δημοκρατικά δικαιώματα και κεκτημένα, προασπίζοντας δήθεν την «ασφάλεια» των πολιτών…

Η Πορεία καταγγέλλει τη δίωξη και έκδοση των 5 φοιτητών καθώς και κάθε άλλη απόπειρα περιστολής και καταστρατήγησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Η προσπάθεια υποστήριξης των 5 διωκόμενων φοιτητών θα γνωρίσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες επιτυχίας, στον βαθμό που θα απευθυνθεί στο ευρύτερο δυνατό κομμάτι του φοιτητικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας, εξηγώντας την ανάγκη συλλογικού αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να διεξάγεται με όρους «εργολαβίας», στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς!

Όχι στην έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές αρχές!
Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων λαού και νεολαίας!

Διαβάστε επίσης