Χαιρετισμός συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων - Συμπαράσταση στον αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών

Συμπαράσταση στον αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στέκεται αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα φοιτητών και σπουδαστών για την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας και δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μια πρώτη σημαντική μάχη έχει κερδηθεί: είναι η πεποίθηση που αναπτύσσεται (και) στους κόλπους του φοιτητικού κινήματος ότι ένας ψηφισμένος νόμος μπορεί να ανατραπεί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 300 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα συνολικά 520 σε όλη την επικράτεια, τελούν αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη, ενώ γίνεται η προσπάθεια να απλωθεί ο αγώνας για την απόσυρση του κακόφημου «νόμου-πλαισίου» τής Διαμαντοπούλου, να διενεργηθούν γενικές συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών -όπου δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί-, να συνεχιστούν οι μαζικές συνελεύσεις και οι αγωνιστικές αποφάσεις στις σχολές που ήδη έχουν μπει στον χορό των κινητοποιήσεων, να ενημερωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, αλλά και τα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας για την ουσία των προωθούμενων αντι-εκπαιδευτικών «μεταρρυθμίσεων».

Η αγωνιζόμενη νεολαία αυτή τη στιγμή δεν παλεύει απλά για τη διάσωση του ελληνικού πανεπιστημίου, αλλά δίνει μια μάχη με βαθύτερο πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα που πρωτοστάτησε, πριν λίγα χρόνια, στην αποτροπή τής αναθεώρησης του «άρθρου 16», βάζοντας έτσι φρένο στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, μπορεί και στην τωρινή συγκυρία να σταθεί στη θέση που του αναλογεί: στην προμετωπίδα των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αγώνων για την προάσπιση των δημοκρατικών κεκτημένων.

Νίκη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, θα είναι «ανάσα» για όλη την κοινωνία, βήμα πεποίθησης και αισιοδοξίας για τη δυνατότητα ανάσχεσης του κύματος αντικοινωνικών μέτρων από κυβέρνηση, ΔΝΤ, και τους Ευρωπαίους «εταίρους» μας.

Η «εγκάρδια συνεννόηση» των πολιτικών κομμάτων που ψήφισε τον νόμο-πλαίσιο, θα βρει απέναντί της, εκτός από τους φοιτητές και τους σπουδαστές, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Αθήνα 22/09/2011

Διαβάστε επίσης