11 χρόνια μετά: Κάτω η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής

Κατηγορία: 

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος. Η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής των λαΙκών αγώνων, η πολιτική της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της αστυνομίας που θα κάνει ό,τι θέλει απέναντι στον "εχθρό-λαό", είναι αυτή που όπλισε το χέρι των δύο αστυνομικών. 11 χρόνια μετά αυτή η πολιτική εντείνεται. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το δόγμα "νόμος και τάξη". Με βάση αυτό το δόγμα, ο λαός μας θα πρέπει να δεχτεί παθητικά το σύνολο της αντιλαΪκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, γιατί αλλιώς τον περιμένει το ξύλο και η καταστολή. Με βάση αυτό το δόγμα, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε το καλοκαίρι στην κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο κατοχυρώνει ότι οι φοιτητές μπορούν να συζητούν, να κάνουν συνελεύσεις, να κινητοποιούνται στο χώρο του πανεπιστημίου χωρίς το φόβο ότι τους περιμένει στη γωνία η αστυνομία. Ακριβώς αυτό παύει να ισχύει τώρα. Για του λόγου του αληθές, αυτή η πολιτική του εκφοβισμού ξεδιπλώθηκε μαζικά τις μέρες πριν τις 17 Νοέμβρη. Η αστυνομία μπήκε στην ΑΣΟΕΕ για να χτυπήσει τους φοιτητές, ώστε αυτοί να μην πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Σε αυτά τα πλαίσια, είδαμε την αστυνομία να χτυπά και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, στις οποίες είδαμε ξανά τα χημικά και το ξύλο. Όπως και γενικότερα, οι έφοδοι της αστυνομίας στα Εξάρχεια, η εισβολή σε καταλήψεις για τη σύλληψη...προσφυγόπουλων(!), οι φήμες για "οριοθέτηση των διαδηλώσεων", το κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους και εν όψει των διαδηλώσεων της 6ης του Δεκέμβρη, εντάσσονται σε μια πολιτική εκφοβισμού του λαού και της νεολαίας που θέλουν να τους αποτρέψουν από το να βγουν στους δρόμους και να αντισταθούν.

Είναι φανερό, και η κυβέρνηση της ΝΔ το ξέρει καλά, ότι οι διαγραφές φοιτητών, η εξίσωση πτυχίων των δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης για τα τριτοβάθμια ιδρύματα μέσω της "αξιολόγησης", η βάση του 10 στις πανελλήνιες, συνολικά η αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων (που συνεχίζεται)έχει ήδη ξεσηκώσει την οργή φοιτητών, μαθητών, συνολικά του λαού. Για να περάσει λοιπόν, απαιτείται ο εκφοβισμός της νεολαίας και του λαού. Η πολιτική της τρομοκρατίας, της καταστολής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών πάει, λοιπόν, χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η Φοιτητική και η Μαθητική Πορεία καλούν τους φοιτητές και τους μαθητές να βγούμε μαζικά στους δρόμους και στις διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη. Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, όλος ο λαός καλούνται φέτος να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη δημόσια δωρεάν παιδεία και συνολικά τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο που θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές μας ελευθερίες και θα παλέψει για την υπεράσπιση του ασύλου. Ο μόνος τρόπος για να σπάσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, όπως έσπασε και στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, είναι να βγούμε μαζικά στους δρόμους στις 6 Δεκέμβρη, συνεχίζοντας τον αγώνα μας.

Όλοι στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας
του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Διαβάστε επίσης