12 χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου, ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία συνεχίζεται!

Κατηγορία: 

Πέρασαν 12 χρόνια από τις 6 Δεκέμβρη του 2008, τότε που ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον αστυνομικό Επ. Κορκονέα. Η δολοφονία του Αλέξη αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα ενός νεολαιίστικου ξεσηκωμού, με τον τόνο να δίνεται από τους μαθητές, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Απέναντι στη νεολαία που βγήκε στους δρόμους τότε, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις συλλήψεις, όπως και σήμερα. Η σφαίρα που έριξε νεκρό τον 15χρονο μαθητή δεν αποτέλεσε ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο γεγονός. Ήταν συνέπεια της συνολικής δεξιάς πολιτικής της τρομοκρατίας, η οποία αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει) τους αγώνες του λαού και της νεολαίας με την καταστολή.
Ιδιαίτερα σήμερα, η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, ασκώντας μια αντιδραστική, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά πολιτική, αξιοποιεί την πανδημία για να βάλει στο γύψο δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με πρώτη πράξη την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τον Ιούλιο του 2019, η κυβέρνηση τώρα, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, προχωρά ακόμη παραπέρα. Χουντονόμοι και αντιδραστικά διατάγματα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, αστυνομοκρατία και πρόστιμα, απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία. Κάθε κινητοποίηση, κάθε αγώνας αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ, συλλήψεις και προσαγωγές, δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον φόβο και την τρομοκρατία για να καταστείλει τους δίκαιους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Πραγματοποιεί άθλιες και συκοφαντικές προπαγανδιστικές επιθέσεις απέναντι στη νέα γενιά, είτε απέναντι στη δήθεν “ανευθυνότητα των νέων που συνωστίζονται στις πλατείες”, είτε απέναντι στις μαθητικές καταλήψεις τις οποίες λοιδόρησε και κατέστειλε χρησιμοποιώντας ακόμη και το “προσωρινό” μέτρο της τηλεκπαίδευσης ως μέσο ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων. Παράλληλα, αξιοποιώντας την τυφλή μηδενιστική βία και την προβοκατόρικη δράση ομάδων με αναφορά στον αναρχικό χώρο, εντελώς ξένες και εχθρικές προς το οργανωμένο και μαζικό κίνημα της νεολαίας, επεξεργάζεται νέα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, όπως η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο έλεγχος της εισόδου στις σχολές και η διαγραφή όσων φοιτητών θα πραγματοποιούν “έκνομες” πράξεις εντός των ΑΕΙ.
Απέναντι στην άθλια κυβερνητική προπαγάνδα που στοχοποιεί τη νεολαία και χρησιμοποιεί τα αντιδραστικά ιδεολογήματα της “ατομικής ευθύνης” και της “εθνικής ομοψυχίας” απέναντι στην πανδημία, οφείλουμε να αποκαλύψουμε τις ευθύνες αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν το ΕΣΥ υποστελεχωμένο και ενίσχυσαν τις ιδιωτικές κλινικές που τώρα “επιτάσσουν” με τα χρήματα των φορολογουμένων, αφήνοντας τον λαό απροστάτευτο απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων και ιδιαίτερα των υγειονομικών για πλήρη, δημόσια και δωρεάν υγεία, για επαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ΜΕΘ και νοσοκομεία. Απέναντι στην καρατόμηση των μορφωτικών δικαιωμάτων και την τηλεκπαίδευση που αποκλείει από την εκπαιδευτική διαδικασία χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, οφείλουμε να παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, με 15 μαθητές στις τάξεις, με επαρκές προσωπικό καθαριότητας και με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
12 χρόνια μετά, ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία παραμένει όχι μόνο επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος. Είναι ένας αγώνας για να μην περάσει η βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, για την υπεράσπιση των εργασιακών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η νεολαία καλείται να βγει στους δρόμους, στο πλευρό των εργατικών-λαϊκών αγώνων, ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Διαβάστε επίσης