24ωρη Πανελλαδική Απεργία ΣΕΚΑ, Πέμπτη 16 Μαρτίου -Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Κατηγορία: 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκηρύσσει για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκποίηση κάθε δημόσιου αγαθού η οποία καταδικάζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Ενάντια στις πολιτικές του κέρδους που εξοντώνουν την ελληνική κοινωνία, και με μαθηματική συνέπεια έφεραν την τραγωδία των Τεμπών, το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. Ενάντια στην παράδοση της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, βορά στις διαθέσεις του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου.

Με νωπές τις μνήμες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, οι υπουργοί της κυβέρνησης ανερυθρίαστα διαπιστώνουν δημόσια πως «Αν έλεγε ο Καραμανλής (δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών) ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, δεν θα έμπαινε σ' αυτά κανείς»!

Με φανερές όσο και τραγικές τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη βουλή νέα νομοσχέδια, για την ιδιωτικοποίηση του νερού, και κεντρικού νοσοκομείου παίδων!

Με εντεινόμενη την οικονομική δυσπραγία στα ευρύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, ο πρωθυπουργός απαντά με επιδοματική πολιτική και ψίχουλα τύπου market pass και με δήθεν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό οι οποίες έχουν εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό πριν καν δοθούν! Κι αυτά, μόνο και μόνο για προεκλογικούς σκοπούς!

Με την ανεργία (και) των αρχαιολόγων να χτυπάει κόκκινο, το υπουργείο πολιτισμού δίνει λύση με προσλήψεις 0,3 αρχαιολόγων ανά νομό, και αυτό, σε χρονικό ορίζοντα (τουλάχιστον) διετίας! Υλοποιεί δε την επιλογή των αρίστων με άνιση μεταχείριση των χιλιάδων υποψηφίων, και με διαδικασίες ΑΣΕΠ - κανονική παρωδία!

Με τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοκατασκευαστές πιο ασύδοτους από ποτέ, και με μαφιόζικου τύπου επίθεση σε μόνιμο συνάδελφό μας, για πρώτη φορά στα χρονικά, το ΥΠΠΟΑ, με τα πολλά τελικώς παίρνει θέση για να πει πως «δεν ανέχεται καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται», υποβαθμίζοντας το γεγονός και επιχειρώντας, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, αποπροσανατολισμό με παράλληλη διάχυση της ευθύνης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και πολλούς ακόμη, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης, 16 Μαρτίου, καλώντας όλον τον ελληνικό λαό να καταγγείλει και να αποδοκιμάσει τις πολιτικές εκείνες που αναπαράγουν την κοινωνική δυσπραγία έως δυστυχία. Η ελπίδα λαού και νεολαίας βρίσκεται στους μαζικούς και πεπεισμένους αγώνες!

Συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και κλιμακώνουμε αγωνιστικά!

Απεργιακές συγκεντρώσεις:

Αθήνα, πλατεία Κλαυθμώνος, 11:00

Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου, 12:00

Ηράκλειο, πλατεία Ελευθερίας, 11:00 (προσυγκέντρωση στο ΑΜΗ, 10:30)

Ρέθυμνο, Δημαρχείο, 11:00

Διαβάστε επίσης