32ο Συνέδριο ΕΚΑ: Η τοποθέτηση του Δ. Κουφοβασίλη εκ μέρους της ΕΡΓΑΣ – Τρία ομόφωνα ψηφίσματα

dimitris-koufovasilis

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Κουφοβασίλη, εκ μέρους της ΕΡΓΑΣ, στο 32ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας:

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΟΣ 32ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΚΑ

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗ Δ. (ΕΡΓΑΣ), ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕΚΑ

1. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν εκατοντάδες ειδικότητες που εργάζονται καθημερινά στο πεδίο, εκτός περιβάλλοντος γραφείων, καλεί το υπουργείο εργασίας να ορίσει με ρητό τρόπο το πλαίσιο καιρικών συνθηκών στο οποίο είναι επιτρεπτή η παροχή εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θεωρεί απαράδεκτο να αφήνεται στην απόφαση των εργοδοτών αν οι εργαζόμενοι του πεδίου θα εργαστούν ή όχι, και ανεξάρτητα από τις εκάστοτε υφιστάμενες καιρικές συνθήκες, χιονιά ή καύσωνα, ανεξάρτητα από τα ανώτατα και κατώτατα όρια θερμοκρασίας. Κανένας εργαζόμενος εκτεθειμένος στο πεδίο σε θερμοκρασίες κάτω από 2 βαθμούς κελσίου, και άνω από 38 βαθμούς κελσίου! Κανένας εργαζόμενος στο δρόμο σε ακραίες καιρικές συνθήκες! Το υπουργείο εργασίας να εγγυηθεί το ημερομίσθιο των εργαζομένων που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω κακών καιρικών συνθηκών! Να δοθεί τέλος στον εργασιακό κατήφορο!

2. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τον συστηματικό, πρακτικό φραγμό, που επιβάλλει η κυβέρνηση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαιτούμε να πάψει ο ασφυκτικός εναγκαλισμός της κυβέρνησης στις διαδικασίες που αφορούν υπογραφές και επεκτάσεις συλλογικών συμβάσεων. Να αρθούν όλοι οι νομικοί και γραφειοκρατικοί φραγμοί που εμποδίζουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν και να επιτύχουν συλλογικές συμβάσεις, και επεκτάσεις αυτών.

3. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει το αντι-πολιτιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μετατροπή των Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Καταγγέλλουμε τις σχεδιαζόμενες φυτευτές διοικήσεις, την κατάργηση οργανικών θέσεων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση των Μουσείων και των εργαζομένων σε αυτά.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση – τουριστικοποίηση – εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού!