Μ-Λ ΚΚΕ: Άσκηση “AIR DEFENDER 2023” –Όχι στις δολοφονικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ

nato

Ξεκινάει σήμερα η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ, η “Air Defender 2023”, στο έδαφος και στον εναέριο χώρο της Γερμανίας και η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Ιούνη 2023. Θα συμμετάσχουν 25 χώρες, πάνω από 10.000 στρατιώτες και 250 αεροσκάφη, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω από 18.000 “έξοδοι” αεροσκαφών! Η “AIR DEFENDER 2023” αποτελεί μια κανονική άσκηση πολέμου, “τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ΝΑΤΟ” και προετοιμάζει τους “Συμμάχους” σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ: “συλλογική αντίδραση σε περίπτωση επίθεσης εναντίον συμμαχικού εδάφους”.

Δυτικοί και Ρώσοι ιμπεριαλιστές διαλύουν την Ουκρανία και σκοτώνουν το λαό της

Συνεχώς διευρύνουν τις πολεμικές τους προετοιμασίες και προσπάθειες. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι πολεμικές ασκήσεις του Ρώσικου ιμπεριαλισμού στη Βαλτική αυτήν την περίοδο, αυτό συμβαίνει τώρα με την “AIR DEFENDER 2023”, η οποία έχει προφανή στόχο τη Ρωσία. Τη στιγμή που συνεχίζονται οι απειλές για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία, που διαλύονται οι πολιτικές υποδομές της (φράγμα στο Δνείπερο), που όλοι μιλάνε για παρατεταμένο πόλεμο και μάλιστα εντός κατοικημένων περιοχών, η “AIR DEFENDER 2023” αποτελεί μια κανονική πρόβα ευρύτερου πολέμου και κλιμάκωση των ευρύτερων πολεμικών προετοιμασιών των ιμπεριαλιστών της Δύσης. Μια πρόβα, η οποία έχει άμεσα στόχο τη Ρωσία, αλλά τεστάρει την πολεμική ετοιμότητα των ΝΑΤΟικών και απέναντι σε ενδεχόμενο επεισόδιο με τον κινέζικο ιμπεριαλισμό, με τον οποίο κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στα στενά της Ταϊβαν και στις θάλασσες της Κίνας. Η “AIR DEFNEDER 2023” αποτελεί μια κανονική πρόβα Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Η συμμετοχή της χώρας μας στην “AIR DEFENDER 2023” εντάσσεται στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας. Την πολιτική, δηλαδή, που ακολουθεί διαχρονικά η ντόπια ολιγαρχία και όλα τα κόμματά της, κυβερνητικά και “αντιπολιτευόμενα”. Είναι η πολιτική που δίνει “γη και ύδωρ” στις ΗΠΑ. Που έχει κάνει τη χώρα μια απέραντη στρατιωτική βάση με χιλιάδες αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων να στρατοπεδεύουν και να περνούν συνεχώς από το έδαφός της. Μάλιστα, καταρρίπτονται, για άλλη μια φορά, οι ανοησίες των ντόπιων υποτελών περί της προστασίας που μας προσφέρει το ΝΑΤΟ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, καθώς στην άσκηση θα συμμετάσχουν από κοινού ελληνικά και...τουρκικά στρατεύματα, ως σύμμαχικά! Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα δεν είχε αρχικά προσκληθεί στην άσκηση από τη “σύμμαχο” Γερμανία, λόγω ένστασης της “συμμάχου” Τουρκίας! Είναι φανερό, ότι οι ιμπεριαλιστικές χώρες του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν την Ελλάδα, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης τους με την Τουρκία, ώστε να την κρατήσουν στο ΝΑΤΟϊκό μαντρί. Και μάλιστα, στα πλαίσια αυτής της διαπραγμάτευσης, προετοιμάζουν συμφωνία καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, προς όφελος της Τουρκίας, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του. Να παλέψει τώρα για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να καταγγείλει και αυτή την πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ. Να παλέψει για να κλείσουν οι ξένες στρατωτικές βάσεις στη χώρα και να φύγουν τα αμερικανονατοΪκά στρατεύματα. Να παλέψει ενάντια στην επερχόμενη συμφωνία καταπάτησης των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Να παλέψει με όλους τους γείτονες λαούς ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Για τη φιλία των λαών, την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία.

Διαβάστε επίσης