«Ένα γαλανόλευκο κουρέλι που δεν μιλάει στην καρδιά μου... ...το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο είναι τα μόνα μου αληθινά χρώματα»

Τις τελευταίες μέρες έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο ένα βίντεο από ένα «πάρτι» της οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το περιεχόμενο του βίντεο φυσικά είναι αποκαλυπτικότατο για τις ιδέες, τους σκοπούς και τις αρχές της οργάνωσης. Μπορεί κάποια πράγματα να ήταν ήδη ευρέως γνωστά, αλλά το βίντεο παρέχει πλέον αδιάσειστα στοιχεία που πετάνε μέχρι και τον τελευταίο «πατριωτικό» μανδύα κάτω από τον οποίο κρύβεται ο ναζιστικός χαρακτήρας της οργάνωσης. Παρούσα ήταν σύσσωμη η κεντρική επιτροπή της οργάνωσης και ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πριν λίγο καιρό, ο Γιώργος Μισιάκας, θεωρητικός της Χρυσής Αυγής, σε άρθρο του στην εφημερίδα Χρυσή Αυγή, έχοντας καταπιαστεί με το θέμα της καμένης σημαίας έξω από το Πολυτεχνείο, ανέφερε:

«Αγανακτώντας μόνο με τα θρασύδειλα κωλόπαιδα, που μέσα από την ασφάλεια και την άνεση της παράνοιας του περιβόητου ασύλου καίνε ανενόχλητα και ατιμώρητα την Τιμημένη Ελληνική Σημαία, είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Γιατί το ίδιο (και περισσότερο) ένοχοι είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την Σημαία ως “ένα κομμάτι πανί που έφτιαξε ένας ράφτης”, αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν αγόρασε(!) και δεν έκλεψε την Σημαία δεν υπάρχει νομικό ζήτημα, καθώς και εκείνοι που σε επίπεδο μπακαλικής διαχωρίζουν την Σημαία σε απλό πανί αν την πήρε από κάποιο περίπτερο και κρατικό – κυβερνητικό σύμβολο αν συνδέεται με κάποιον θεσμικό φορέα, αφαιρώντας με τον πλέον φτηνό και χυδαίο τρόπο κάθε σύνδεσή της με το παρελθόν του Έθνους και κάθε μεταφυσική οπτική.» και καταλήγει «Για να υπερασπίσουμε την Τιμή της Σημαίας και να την ανυψώσουμε εκεί που πραγματικά της αξίζει, είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε πολιτικά τους άτιμους που την καπηλεύονται με ποικίλους τρόπους. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!»

Ο κ. Μάστορας λοιπόν (αυτό το ψευδώνυμο χρησιμοποιεί δημοσίως), είναι και ο ίδιος που στο πρόσφατο βίντεο τραγουδά:

Δεν έχω σεβασμό και δεν έχω φόβο / Δεν θα σκεπάσω ποτέ αυτή τη σημαία με τα δάκρυα μου /

Ένα γαλανόλευκο κουρέλι που δεν μιλάει στην καρδιά μου /

Να την υποστείλουμε και να την κάψουμε / Δε δίνω δεκάρα /

Είναι η δική σου σημαία! H δική σου σημαία! Όχι η δική μου γ…μένη σημαία! /Είναι το σύμβολο της δικής σου κοινωνίας /Ένα σύμβολο του ΖΟG (σ.σ. Zionist Occupation Government: Σιωνιστική Κυβέρνηση Κατοχής) / Τα χρώματα του καπιταλισμού και όλα όσα είναι λάθος /Πήγαινε να πεθάνεις γι’ αυτό, αλλά εγώ δεν θα ακολουθήσω /Το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο είναι τα μόνα μου αληθινά χρώματα

(σε μετάφραση από τα Αγγλικά)

Και από κάτω, επευφημίες και θαυμασμός.

 

Πόσα λίτρα μελάνι και πόσες ώρες ομιλιών έχει άραγε χύσει η οργάνωση για να μας πείσει για τον πατριωτισμό της; Και μάλιστα δηλώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. Με μια σύντομη δεκάλεπτη έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε αυτό, που αφορά στον αυτοπροσδιορισμό τους:

Προφανώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι κίνημα φασιστικό ή ναζιστικό. Στο επίκεντρο του φασισμού δεν είναι το έθνος-φυλή, αλλά το κράτος! Εξετάζοντας, λοιπόν, ιδεολογικά το θέμα το κίνημά μας δεν είναι δυνατόν να έχει σχέση με τον φασισμό, ο οποίος υπήρξε κυρίως μία έκφανση του Ιταλικού κρατισμού. Εμείς, όμως, ούτε «κρατιστές» είμαστε, ούτε βεβαίως… Ιταλοί(!), όπως επίσης δεν είμαστε Γερμανοί και ναζιστές. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ! Για εμάς στο κέντρο του σκληρού πυρήνα της Πίστης μας ευρίσκεται το Έθνος, Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και όχι το κράτος, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα οι ανυπόστατοι και χολερικοί χαρακτηρισμοί «φασίστες» ή «νεοναζί», τους οποίους μας αποδίδουν.

Βρήκαμε και αυτό:

Ξεπερνά τα όρια του γελοίου ο δόλιος και συκοφαντικός ισχυρισμός ότι το σύμβολο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι δήθεν ένα σύμβολο... ναζιστικό! Σε οποιοδήποτε αρχαιολογικό μουσείο της χώρας και αν πάει κανείς θα ιδεί επάνω σε αγγεία, σε ασπίδες και σε νομίσματα, όπως και στις μετόπες και στους κίονες των αρχαίων ναών, τον Ελληνικό Μαίανδρο. Είναι ένα σύμβολο, το οποίο καταδεικνύει την αδιάκοπη συνέχεια του Ελληνισμού, αλλά και την αέναη δυναμική κίνηση του Έθνους μας προς το μέλλον. Μία κίνηση βασισμένη στις καταβολές και στις παραδόσεις του μεγάλου μας Γένους. Χρώμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα το κυανούν, που είναι το χρώμα της Εθνικής μας Σημαίας, του αιματοβαμμένου λαβάρου του Έθνους μας στους τελευταίους δύο αιώνες της Ελληνικής Ιστορίας. Κομματικά μας χρώματα το άσπρο, το μαύρο και το κόκκινο και αυτό όχι για να μιμηθούμε τα χρώματα του... ναζισμού ή της σημαίας της ...Αιγύπτου(!), όπως ισχυρίζονται με παρανοϊκά αρρωστημένο και ψευδολόγο ζήλο οι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι συκοφάντες μας, αλλά γιατί είναι τα χρώματα τα οποία κατ’ εξοχήν χρησιμοποίησαν στα πρώτα τους λάβαρα οι ήρωες και οι πρωτοπόροι της εθνικής επαναστάσεως, της Εθνεγερσίας του 1821.

(Αποσπάσματα από κείμενο αναρτημένο στην κεντρική ιστοσελίδα της οργάνωσης το οποίο παρουσιάζει την ίδια και τις θέσεις της.)

Καθώς και αυτό:

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Κατερίνης για την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο υπέρ των εκτελεσθέντων Ελλήνων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το Φεβρουάριο του 1943. Οι εκτελεσθέντες ήταν κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Λιβαδίου, ενώ μεταξύ αυτών εκτελέσθηκε και ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης Αιμίλιος Ξανθόπουλος.

Στη εκδήλωση εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κατέθεσε στεφάνι ο βουλευτής A΄ Θεσσαλονίκης Γρέγος Αντώνιος, ενώ παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Χρυσομάλλης Νικόλαος και πολλοί συναγωνιστές της Τ.Ο. Πιερίας. Αγκάθι στην διοργάνωση της εκδήλωσης η σχισμένη γαλανόλευκη πράγμα για το οποίο γίναμε αποδέκτες δυσμενών σχολίων και παραπόνων από τους συμμετέχοντες. Μετά και από την δικιά μας διαμαρτυρία, παρέμβαση, έγινε επιτόπου υποστολή της κατακερματισμένης σημαίας και έπαρση, καινούργιας. Θα παρακαλέσουμε τον κύριο πρύτανη στα πλαίσια των υποχρεώσεων για την διοργάνωση της τελετής από την πανεπιστημιακή κοινότητα να δίδεται μεγαλύτερο βάρος στην συντήρηση κι εμφάνιση του Εθνικού μας συμβόλου.

Και φυσικά μπορεί να βρει κανείς πολλά ακόμη αποσπάσματα του ίδιου ύφους. Όμως, πόσο ακόμη μπορεί να καυχιούνται για πατριωτισμό και να αρνούνται το φασισμό τραγουδώντας “Deutschland uber alles” (η Γερμανία πάνω απ’ όλα) και διασκεδάζοντας έτσι;

Ρ.Μ.

Διαβάστε επίσης