Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει στις συγκεντρώσεις της Τρίτης με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.
και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στη πλατεία Κοραή.

Εργαζόμενοι-ες,
Εδώ και πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, των Σαμαρά-Βενιζέλου, με τα απανωτά Μνημόνια, υποβάλλουν το λαό μας σε μία κτηνώδη δοκιμασία για να εξασφαλίσουν υποτίθεται, μέσα από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ την «οικονομική ανάπτυξη» και την «ευημερία» της χώρας μας.

Τα ψευδεπίγραφα «success story» αποδεικνύονται κόλαφος για τον ελληνικό λαό, που νοιώθει στο πετσί του την καπιταλιστική βαρβαρότητα των απανωτών εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων που εκπορεύονται από την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας μέσα σ' αυτήν .
Ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τρεις δεκαετίες από την ένταξη της χώρας μας μέσα στο ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της ΕΕ;

Παρά τις φιέστες του Ζαππείου, κατά την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, η χώρα μας αποτελεί ένα άθυρμα στα νύχια των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Και σήμερα εν όψει της συνεδρίασης του Ecofin στο Ζάππειο, ποια είναι και πως είναι η Ελλάδα του ελληνικού λαού, 33 χρόνια μετά την αλήστου μνήμης προπαγάνδα του «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια» του «εθνάρχη» Κ.Καραμανλή και της «ισχυρής Ελλάδας» του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη:

• Κοντά 3 εκατομμύρια άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα. Πάνω από 2 εκατομμύρια βρίσκονται στην ανεργία και ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. 3 εκατομμύρια είναι οι ανασφάλιστοι. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι άστεγοι και απόκληροι. Πάνω από 4.000 είναι οι αυτοκτονίες
• H μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ζει με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 και 500 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες ξωμάχων της δουλειάς ζουν με συντάξεις πείνας των 250-350 ευρώ το μήνα.
• Εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά καταστράφηκαν και ξεριζώθηκαν από τη γη και τα χωριά τους.
• Η βιομηχανία και γεωργία ,όλη η παραγωγική βάση του τόπου, συρρικνώνεται και καταστρέφεται, το χρέος έφθασε στα ύψη, οι εισαγωγές πλημμυρίζουν τη χώρα, μια χώρα «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» που μετατρέπεται σε υποτελή, εξαρτημένη, μεταπρατική επαρχία της EE, τόπος τουρισμού και κάθε λογής παρασιτικών υπηρεσιών.

O «ευρωπαϊκός μονόδρομος» των κυβερνήσεων της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού αντί να φέρει την «οικονομική ανάπτυξη», τη «δημοκρατία» και την «ευημερία» που υπόσχονταν, οδήγησε , μέσα στις συνθήκες μιας μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, σε μια πρωτοφανή φτώχεια και την ανεργία, σε μια κλιμάκωση της πολιτικής του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της κρατικής καταστολής.
Η ΕΕ βασικός πυλώνας της τρόικας έφερε τα βάρβαρα μνημόνια που θερίζουν τον ελληνικό λαό με τα σαρωτικά μέτρα των μαζικών απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, της υποαπασχόλησης και της γενικευμένης κατάργησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, του πετσοκόμματος των μισθών και των συντάξεων, της ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της κατεδάφισης της δημόσια παιδείας, περίθαλψης και πρόνοιας. Η ΕΕ έβαλε στο ζυγό των μνημονίων και την Κύπρο που τώρα πιο εξουθενωμένη δέχεται τους νέους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς να υποκύψει σε ένα νέο διχοτομικό σχέδιο Ανάν.
Η EE δίπλα στις HΠA και του NATO, συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία και τώρα συμπρωταγωνιστεί στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στο πραξικόπημα, στη στήριξη μέχρι και ανοικτά φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Η ΕΕ αναδείχνεται καθημερινά σαν το όργανο των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που με επικεφαλής την Γερμανία καταδυναστεύει τους λαούς. Γι' αυτό και πολιτικές σαν αυτές το ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και υπόσχονται «κατάργηση των μνημονίων» και λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού μέσα από την ΕΕ αποτελούν μια απάτη και δεν οδηγούν παρά σε μια διαιώνιση της σημερινής εξάρτησης και της συνέχισης τα εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
Η παραμονή της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ που επιβάλλουν οι αστικές κυβερνήσεις και στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τη συνεχή σύνθλιψη του λαού μας μέσα στις μυλόπετρες των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ που δεν έχει να προσφέρει στο λαό τίποτα άλλο, εκτός από λιτότητα, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Γι' αυτό και η έξοδος από την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος που ανταποκρίνεται πραγματικά στα συμφέροντα του.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το μεγάλο ζήτημα είναι να μπορέσει ο λαός μας να οργανωθεί σε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης για να αποκρούσει την αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

• Έξω η Eλλάδα από την EE και το NATO.
• Όχι στην πολιτική των Μνημονίων.
• Ανυποχώρητος λαϊκός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας.

http://la-aas.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης