Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Δικηγόρων: Η συναδέλφισσά μας νίκησε!

agonistiki protovoulia dikigoron

Η εργοδοσία της εταιρείας «Agile Law» κατέβαλε επιτέλους στη συναδέλφισσά μας, η οποία απολύθηκε παράνομα και εκδικητικά εξαιτίας ασθένειάς της, τις οφειλόμενες αποδοχές του Νοεμβρίου του 2022!

Η συναδέλφισσα και μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε στο σωματείο της, το οποίο στάθηκε στο πλευρό της. Το Σωματείο ξεκίνησε έναν πολύμηνο και συλλογικό αγώνα με κινητοποιήσεις στα γραφεία της εταιρείας, παρεμβάσεις στην Ευελπίδων και καταγγελίες στον Δ.Σ.Α., που μόνο εύκολος δεν ήταν. Απέναντι σε μια εδραιωμένη δυστοπία που βιώνουμε οι μισθωτές και μισθωτοί δικηγόροι είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ελλιπέστατο νομοθετικό πλαίσιο που δεν μας αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα του εργατικού δικαίου, την προσπάθεια του Δ.Σ.Α. να πάρει ίσες αποστάσεις απέναντι στις δύο πλευρές (λες και ήταν ισότιμες σε αυτήν την σχέση εργασίας), τις κλειστές πόρτες της εργοδοσίας, μέχρι και την ίδια την αστυνομία!

Δεν το βάλαμε κάτω! Όλοι μαζί ενωμένοι βρεθήκαμε στο πλάι της συναδέλφισσας και απαιτήσαμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της, αλλά και την λήψη ουσιαστικών αποφάσεων εκ μέρους του Δ.Σ.Α. που να προστατεύουν τις μισθωτές και μισθωτούς δικηγόρους από τέτοιες καταχρηστικές και προκλητικές απολύσεις. Με τον συλλογικό μας αγώνα καταφέραμε αυτό που στην άρχη φάνταζε ακατόρθωτο!
Η εργοδοσία, ενώ στην αρχή κρυβόταν πίσω από τους ΔΙΑΣ, στη συνέχεια, υπό την πίεση του επίμονου αγώνα μας, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και δέχτηκε να καταβάλλει τα δεδουλευμένα της μίας εβδομάδας του Νοεμβρίου του 2022 στη συναδέλφισσά μας, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε ακόμη περισσότερο και δέχτηκε να καταβάλλει όλο τον μήνα Νοέμβριο αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της συναδέλφισσας σε αναρρωτική άδεια μετ' αποδοχών. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

• Στηρίζουμε τη συναδέλφισσα μας σε οποιαδήποτε αξίωση της από δω και πέρα!
• Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας και γινόμαστε η φωνή των συναδέλφων μας!
• Σπάμε με τους αγώνες μας την εργοδοτική τρομοκρατία!

Διαβάστε επίσης