Ανταπόκριση από την κατάληψη στο 52ο λύκειο Αθηνών

Κατηγορία: 

Τη Δευτέρα 10/01 προχωρήσαμε σε κατάληψη με αφορμή τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία , καθώς είναι επικίνδυνο για την υγεία όλων μας. Καμία μέριμνα δεν λήφθηκε για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων , παρά μόνο η προσθήκη ενός επιπλέον self test , σε αντίθεση με τα ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα τα οποία παραλείπονται στο όνομα της «ατομικής ευθύνης ». Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οφείλουν να λάβουν μετρά για την προστασία της υγείας μας και μέχρι τότε μαζικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Η ανοιχτή επιστολή των μαθητών προς την ΕΛΜΕ

Καλησπέρα σας ,

Ως μαθητές του 52ου λυκείου Αθηνών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη λόγω των ανύπαρκτων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον ιό . Τα αιτήματα μας είναι η διάσπαση των τμημάτων, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού διδακτικού και καθαριότητας , δωρεάν τεστ και μάσκες για όλους. Δεν είναι μονόδρομος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να διαλέξουν ανάμεσα σε παιδεία και υγεία , αλλά να διεκδικήσουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με λήψη πραγματικών υγειονομικών μέτρων και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.
Σας ζητούμε να μας στηρίξετε δημόσια στον αγώνα που δίνουμε και ταυτόχρονα να καταδικάσετε την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης ως μέσο ποινικοποίησης του αγώνα μας .
Θεωρούμε ότι μόνο ο κοινός αγώνας μαθητών και εκπαιδευτικών μπορεί να φέρει αποτελέσματα !
Εκ μέρους τους 15μελούς

Διαβάστε επίσης