Για την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 14/07- Ο αγώνας ενάντια στον νέο νομό τώρα ξεκινάει!

Κατηγορία: 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, ο οποίος υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία αργά το βράδυ στη Βουλή. Η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, παρά το γεγονός ότι ο νόμος ήρθε για ψήφιση με τις σχολές σχεδόν κλειστές στη μέση του καλοκαιριού, ήταν μαζική και μαχητική, πλαισιωμένη από εκατοντάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και μαθητές.
Απαράδεκτη ήταν η στάση της ΠΚΣ, η οποία -αφού κάλεσε διαφορετική ώρα από τους υπόλοιπους συλλόγους και δυνάμεις (7.00 και όχι 6.30)- κατά την έναρξη της πορείας ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο, διασπώντας την ενιαία διαδήλωση και υλοποιώντας για πολλοστή φορά τη σεχταριστική και διασπαστική πολιτική του ΚΚΕ.
Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε στην πορεία με δικό της μαχητικό μπλοκ, το οποίο πορεύτηκε μέχρι το Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο, τους ταξικούς φραγμούς και την κυβερνητική πολιτική. Ανεξάρτητα από την ψήφιση του νόμου στη βουλή, το ζητούμενο είναι το φοιτητικό κίνημα να πιάσει το νήμα των αγώνων της προηγούμενης περιόδου και σταθερά και αταλάντευτα να αγωνιστεί ώστε ο βαθιά ταξικός και αντιεκπαιδευτικός νέος νόμος-πλαίσιο να παρθεί συνολικά πίσω (και όχι να μείνει στα χαρτιά όπως καλούν εντελώς ρεφορμιστικά και με πνεύμα ηττοπάθειας οι δυνάμεις της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ). Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με πλατιά παμφοιτητική ενότητα πάνω στο αγωνιστικό αίτημα “Κάτω ο νέος νόμος-πλαίσιο”, με ενωτικές και όχι διασπαστικές κινητοποιήσεις, με ουσιαστικό συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων, ο νέος νόμος μπορεί και πρέπει να ανατραπεί!

Διαβάστε επίσης