Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Όλοι στην απεργία!

Όλοι στις απεργίες στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη!

Νέα αντεργατική επίθεση είναι προ των πυλών από κουαρτέτο και κυβέρνηση. Στη ρότα των μνημονίων για το “κλείσιμο” της δεύτερης αξιολόγησης, ο νέος γύρος αφορά όλο τον κόσμο της δουλειάς και μια σειρά από εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χορεύει στο χορό των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ για λογαριασμό τους και για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, εμπαίζοντας για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους και τους ανέργους με την κακόγουστη φάρσα της δήθεν διαπραγμάτευσης και των «κόκκινων γραμμών». Η κατάληξη είναι από τώρα γνωστή.

Η νέα δραστική μείωση στις κατώτατες αποδοχές - με ή χωρίς ηλικιακή διάκριση - με τον λεγόμενο κατώτατο μισθό θα σημάνει την γενικευμένη εμπέδωση της φτώχειας και της ανέχειας στο σύνολο των εργαζομένων, αφού θα συμπαρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η επιδιωκόμενη και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ιδιαίτερα της Εθνικής Γενικής και των Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών, θα καταστήσει όλους τους εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η νέα φοροεπιδρομή με 2,6 δις άμεσους και έμμεσους φόρους και η παραπέρα περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες κατά 1,4 δις, για να συγκεντρωθεί το κρατικό οικονομικό πλεόνασμα που θέλουν να εισπράξουν οι δανειστές, θα κάνουν ακόμα πιο δραματική την οικονομική επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και την, ήδη, άθλια κατάσταση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών.

Παράλληλα η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα οδηγήσει σε νέα εκτίναξη της ανεργίας σε ιδιωτικό τομέα, πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες και γιγάντωση των εκβιασμών της εργοδοσίας για δουλειά κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, την ώρα που το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιδότηση της εργοδοσίας και ουσιαστικά καταργείται. Στο Δημόσιο η νέα κακόφημη αξιολόγηση δομών και προσωπικού θα έχει ως αποτέλεσμα ανασφάλεια, μείωση μισθού και κινητικότητα με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης.

Η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, η κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής δουλειάς αποτελούσε για χρόνια στόχο ιμπεριαλιστών και κεφαλαίου. Σήμερα η κυβέρνηση με τη δεξιά της πολιτική όχι μόνο έχει διαμορφώσει συνθήκες de facto επιβολής της στη λεγόμενη αγορά εργασίας αλλά ετοιμάζεται να τους το προσφέρει και θεσμικά. Η δουλειά, αντί για δικαίωμα των εργαζομένων χρησιμοποιείται ως όχημα μεγιστοποίησης του βαθμού εκμετάλλευσής τους όταν δεν πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.
Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί το χτύπημα στον ελεύθερο εργατικό συνδικαλισμό και την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας και την υπονομευτική και δυσφημιστική στάση των πάσης φύσης εργατοπατέρων της αστικής και ρεφορμιστικής κατεύθυνσης. Ο κίνδυνος που νοιώθει το σύστημα και οι εκπρόσωποί του από τις εργατολαϊκές αντιστάσεις και διεκδικήσεις, ακόμα και στη σημερινή φάση αποσυγκρότησης, είναι κάτι περισσότερο από φανερός, γι' αυτό και σπεύδουν μάταια να καταργήσουν και εμποδίσουν την έκφραση της ταξικής πάλης, των αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Και πλάι σ' όλα αυτά η “μεγάλη εικόνα” της υπόκλισης στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους φονιάδες των λαών που είναι οι πραγματικοί επικυρίαρχοι στη χώρα, το 4ο μνημόνιο διαρκούς επίθεσης που εξυφαίνεται, το αντιδραστικό-οπισθοδρομικό ρεύμα που ξεπροβάλλει, μαζί με την φασιστικοποίηση και αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής που είναι η μόνη που δεν φείδεται κόστους. Η υποσχετική της αβέβαιης μελλοντικής “ανάπτυξης”, ωστόσο, είναι φανερό ότι δεν αρκεί να χορτάσει τους πεινασμένους του σήμερα και τη λεηλασία της χώρας, του εργατικού εισοδήματος και των εργατολαϊκών δικαιωμάτων.

Κόντρα, λοιπόν, στους φορείς της αντεργατικής επέλασης αλλά και στην υποταγμένη και συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία που υπονομεύει ανοιχτά και ξετσίπωτα κάθε εργατική διάθεση και αγώνα, χρειάζεται να ορθώσουμε το ανάστημά μας όλοι εμείς οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και ν' αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε κατακτήσεις δικές μας, συχνά κερδισμένες με αίμα, σε μορφή και περιεχόμενο. Γιατί η δουλειά, το εισόδημα, οι ελευθερίες, η ανεξαρτησία, η ζωή η ίδια είναι πολύτιμα αγαθά για να τα τσαλαπατούν ξένοι και ντόπιοι δυνάστες και οι κυβερνήσεις τους αλλά και να τα διαχειρίζονται ηγεσίες που έχουν προ πολλού περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
- ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

 

Διαβάστε επίσης