Θέλουν να αναστήσουν τη ΝΔ μέσω ...Κυριάκου

Μετά από περίπου τρεις μήνες προεκλογικής περιόδου και το ενδιάμεσο φιάσκο της πτώσης του ηλεκτρονικού συστήματος κατά την ψηφοφορία, η ΝΔ κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποκαλείται από στελέχη του κόμματός του αλλά και τα ΜΜΕ «εκφραστής της ανανέωσης», ωστόσο γεγονός παραμένει ότι πρόκειται για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αδερφό της πρώην υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, και θείο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η ανανέωση έχει να κάνει με τις ιδέες.

Αλλά και στο πεδίο των ιδεών, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν κομίζει τίποτα καινούριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τα «πιο μνημονιακά» στελέχη της ΝΔ, και γι’ αυτό εξάλλου επί κυβέρνησης Σαμαρά ανέλαβε την αποστολή να απολύσει 15.000 εργαζόμενους του Δημοσίου. Παράλληλα, προώθησε σύστημα αξιολόγησης-απολύσεων με υποχρεωτική ποσόστωση ως «ανεπαρκών» της τάξης του 15% των υπαλλήλων. Είναι ο μόνος που υποστήριξε τόσο ανοιχτά και απροκάλυπτα τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Τα ΜΜΕ τώρα τον εκθειάζουν, προσδίδοντάς του «ηγετικά» στοιχεία ακόμα και από την εποχή της μαθητείας του στο κολέγιο, προβάλλουν την οικογένειά του τα παιδιά του, τη σχέση του με τον πατέρα του. Τον προωθούν για την συσπείρωση του κέντρου και για την απορρόφηση κομμάτων όπως το Ποτάμι. Αλλά και οι «αντικειμενικές» δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από καιρό. Αν και «κεντροδεξιός νεοφιλελεύθερος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και την στήριξη του ακροδεξιού χώρου του κόμματός του, όπως αυτή εκφράζεται εξάλλου και μέσω του νέου αντιπροέδρου της ΝΔ (διορισμένου από τον ίδιο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο) Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι ξένοι δανειστές βλέπουν βέβαια με πολύ καλό μάτι την επιστροφή της ΝΔ με αρχηγό στο τιμόνι της ένα από τα πιο μνημονιακά στελέχη της. Ο Τσίπρας προτίθεται να δώσει τα πάντα, ο Κυριάκος, μήπως, περισσότερα...;

Κώστας Κ.

Διαβάστε επίσης