Κασσελάκης για πρωθυπουργός

Ρωτήσαμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ποιον θα ήθελε για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνοντας από τη γνωστή ηλεκτρονική σελίδα συμφερόντων του εφοπλιστή, και με βάση την αρθρογραφία της 30/08/23, ο Μαρινάκης θα ήθελε όχι απλώς για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ενδεχομένως και για πρωθυπουργό της χώρας, τον Στέφανο Κασσελάκη.
Σημειώνεται ότι, τουλάχιστον στην αρχική σελίδα, και σε επίπεδο τίτλων αρθρογραφίας και συγκεκριμένης αναφοράς, οι ως τώρα συνυποψήφιοι του Κασσελάκη για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι λίγο πολύ άφαντοι. Για την ακρίβεια, έλαβον:
Έ. Αχτσιόγλου: 0 αναφορές.
Ε. Τσακαλώτος: 0 αναφορές.
Σ. Τζουμάκας: 0 αναφορές.
Ν. Παππάς: 1 αναφορά («Οι εκτελεσμένοι του μπλόκου της Κοκκινιάς βρίσκονται στο πάνθεον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»).
Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει 3 αναφορές σε άρθρα της πρώτης σελίδας («“Έχω πολλά να αποδείξω, και αυτό θα κάνω” λέει ο Κασσελάκης», «Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο πειρασμός για την ανάδειξη του Έλληνα Μακρόν» και «Πώς ο Κασσελάκης αλλάζει την κούρσα της διαδοχής»), ενώ θα βρει κανείς Κασσελάκη και στην επιλεγμένη αρθρογραφία («Ο “τυφώνας Κασσελάκη”, η συνάντηση πρωτοκλασσάτων του ΣΥΡΙΖΑ και το ομόλογο της ΔΕΗ»).

Όμως το αμερικανόπουλο δεν πριμοδοτείται μόνον συγκριτικά με τους συνυποψηφίους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε επίπεδο προβολής, με τις 4 αναφορές στο όνομά του «χτυπάει» στα ίσα τον Μητσοτάκη, ενώ, εννοείται, έχει για ψωμοτύρι τους Ν. Ανδρουλάκη, Δ. Κουτσούμπα, και όλους τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.
Συγκεκριμένα λοιπόν, στην ίδια ψηφιακή σελίδα, έλαβον:
Κ. Μητσοτάκης: 4 αναφορές («Μητσοτάκης - Ερντογάν - Από τις απειλές στις συναντήσεις», «Ο πρωθυπουργός ανέβηκε με την κόρη του στην κορυφή των Λευκών Ορέων», «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τον τελικό του UEFA Super Cup στο Γ. Καραϊσκάκης», «Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης την Τετάρτη - Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς εν όψει ΔΕΘ»).
Ν. Ανδρουλάκης: 1 αναφορά («Η “πράσινη” ατζέντα του ΠΑΣΟΚ - τον φάκελο “Περιβάλλον” ανοίγει ο Ανδρουλάκης»).
Λοιποί πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά: 0 αναφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρινάκης, δεν είναι απολύτως μόνος. Ανάλογος είναι ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός υπέρ Κασσελάκη (η έντονη γραφή, δική μας) στα πρωτοσέλιδα της 30/08/23 από καθημερινές εφημερίδες διαφόρων αποχρώσεων, πχ:
Απογευματινή: «Τα κενά στο …ποίημα Κασσελάκη» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Αυγή: «Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο Στέφανος Κασσελάκης» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Ελεύθερη Ώρα: «Φαινόμενο Κασσελάκης. Ο μετα-Τσίπρας της Νέας Τάξης» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Ελεύθερος Τύπος: «“Με λένε Στέφανο” και όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Η Εφημερίδα των Συντακτών: «Η υποψηφιότητα Κασσελάκη αλλάζει τους συσχετισμούς» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Καθημερινή: «Η πλατφόρμα Κασσελάκη και η αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Ναυτεμπορική: «Ανατροπή. Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ταράσσει τα νερά των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Τα ΝΕΑ: «Τρεις ειδικοί αναλύουν την περίπτωση Κασσελάκη» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Το Μανιφέστο: «Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για τον Στέφανο Κασσελάκη» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
KONTRA: «Ταράζει τα νερά ο Στέφανος Κασσελάκης. “Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική, καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής”» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
POLITICAL: «Στέφανος Κασσελάκης: Η “εκδίκηση” του Πολάκη και τα 4 λεπτά βίντεο χωρίς …αριστερά» - 0 ονομαστικές αναφορές σε λοιπούς συνυποψηφίους του Κασσελάκη ή άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Είτε με ευθεία διαφήμιση, είτε με συγκαλυμμένη διαφήμιση, ο νέος υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος διευκρινίζει πως δεν είναι εφοπλιστής, αλλά «έχει αναπτύξει επιχειρηματικότητα στον εφοπλιστικό τομέα», και διασαφηνίζει πως «το γεγονός ότι γνώριζε προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλεονέκτημα», διότι «είναι πλεονέκτημα όταν βλέπεις ότι κάποιος δεν μπορεί να διοικήσει όπως πρέπει να διοικήσει, ανεξαρτήτως ιδεολογίας») έχει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Διαβάστε επίσης