ΣΥΡΙΖΑ: Ο πλήρης εκφυλισμός

Ουρές και συνωστισμός… Πάνω από 147.000 πολίτες προσήλθαν, πανελλαδικά, για να εκλέξουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου 40.000 γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας καταβάλλοντας δύο ευρώ! Η περιβόητη -αμερικανικής προέλευσης- «συμμετοχική δημοκρατία» (την οποία εγκαινίασε στην Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου κατά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και υιοθέτησε αργότερα και ο Αλ. Τσίπρας στο ΣΥΡΙΖΑ) θριάμβευσε για άλλη μια φορά!

Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για κατάργηση της πραγματικής δημοκρατίας σε ένα κόμμα, μέσω δήθεν «πλατιών» δημοκρατικών διαδικασιών. Οι ζωντανές εσωκομματικές διαδικασίες και διεργασίες όπου τα ενεργά μέλη κάθε συλλογικότητας συζητούν διεξοδικά, ψηφίζουν, αποφασίζουν, αντικαθίστανται από την εφήμερη εκλογική προτίμηση του κάθε τυχόντα -του «ισχυρού» υποτίθεται πολίτη- που κινητοποιείται μόνο σε τέτοιες διαδικασίες, αφού έχει βομβαρδιστεί επικοινωνιακά και χειραγωγηθεί μέσα από τα κατευθυνόμενα μηνύματα και παραπληροφόρηση των κοινωνικών δικτύων και των ΜΜΕ για να νομιμοποιήσει επιλογές προσώπων και πολιτικών που εκπορεύονται από ισχυρά συμφέροντα. Μια κραυγαλέα περιφρόνηση και ακύρωση των οργανωμένων συλλογικοτήτων και της πραγματικής δημοκρατίας, με τη δήθεν «εκλογή από τη βάση» να υπηρετεί τελικά σχεδιασμούς αντιδημοκρατικούς και αντιλαϊκούς.

Και η «βάση» μίλησε! Ο Στ. Κασσελάκης, ένας εφοπλιστής εξ Αμερικής ορμώμενος, με σχέσεις με την Goldman Sachs (η οποία έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη μνημονιακή λεηλασία του λαού και της χώρας μας), συνεργάτης του CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών που ελέγχεται από το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και χαράζει στρατηγική, επικεφαλής του οποίου έχει διατελέσει το γνωστό «γεράκι» Ζμπίγκινιου Μπρεζίνσκι), με συμμετοχή στην εκλογική καμπάνια του Μπάιντεν, παντελώς άγνωστος στο πανελλήνιο μέχρι πρότινος, χωρίς καμία πολιτική διαδρομή και συγκρότηση, πρώην θαυμαστής του Κυρ. Μητσοτάκη, όχι αριστερός και μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ(!), μέσα σε είκοσι μόλις ημέρες, εξασφάλισε καθαρό προβάδισμα έναντι του μέχρι πρότινος φαβορί, της Έφης Αχτσιόγλου. Και θεωρείται, πλέον, αυτός το ακλόνητο φαβορί στο δεύτερο γύρο! Με στελέχη, βουλευτές και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ να υποκλίνονται σε αυτόν και να δηλώνουν την υποστήριξή τους, ο ένας μετά τον άλλο.

Ένας ουρανοκατέβατος, ένας φυτευτός, μια καρικατούρα πολιτικού, προαλείφεται για πρόεδρος σε ένα κόμμα που ονομάζεται Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς! Ελέω, προφανώς, ισχυρών κέντρων των ΗΠΑ και της εγχώριας ολιγαρχίας, που τον εκτόξευσαν στη δημόσια ζωή της χώρας με όλους τους δυνατούς τρόπους, αναδεικνύοντάς τον σε πρόσωπο των ημερών… Με το λάιφ στάιλ να κυριαρχεί και την πολιτική να είναι απούσα.

Είναι η τελική φάση εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ που καμώθηκε πως ήταν η Αριστερά για να υπηρετήσει τελικά τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την ελληνική οικονομική ολιγαρχία, σε μια κρίσιμη γι’ αυτούς φάση, όταν η λαϊκή αμφισβήτηση και ριζοσπαστικοποίηση έβαζε σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα των Μνημονίων. Ο συνήθης ρόλος και η αποστολή του ρεφορμισμού, παντού και πάντα, διασώστης της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού.

Και είναι η τελική μετάλλαξή του, όπως όλα δείχνουν, ακόμη και στην περίπτωση που ο Στ. Κασσελάκης δεν επικρατήσει τελικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη βαθιά ιδεολογικοπολιτική κρίση που τον διακατέχει, μετά την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας και την τελευταία εκλογική του συντριβή, αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής διάψευσης των λαϊκών προσδοκιών, παραδίδεται παντελώς, πετώντας και τα τελευταία προσχηματικά ψήγματα «αριστερών» αναφορών. Είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία όλων των ρεφορμιστικών κομμάτων. Την παρακολουθήσαμε σε όλη την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια.

Οι σχεδιασμοί αυτών που κρατούν τα νήματα των εξελίξεων στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόεδρο τον Στ. Κασσελλάκη, να μετασχηματιστεί σε ένα αντίγραφο του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος και να αποτελέσει μαζί με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη το δίπολο ενός πλήρως αμερικανοποιημένου πολιτικού συστήματος. Αυτές είναι οι βλέψεις. Έγινε ολοφάνερο από όλη την προπαγάνδα που συνόδευσε την εκλογική διαδικασία με το που «εμφανίστηκε» ο Στ. Κασσελάκης. Και με αυτή την προοπτική προσαρμόζονται, πλέον, όλα τα ασπόνδυλα πολιτικά στελέχη, βουλευτές και παράγοντες που λιβανίζουν και υποστηρίζουν το «τίποτα» των ισχυρών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο θίασό του, την επόμενη μέρα… Διασυρμός και κατάντια!

Δεν λείπουν βεβαίως τα «συντροφικά» μαχαιρώματα, οι ίντριγκες, τα λεγόμενα fake news, οι προβοκάτσιες και τα εξώδικα, με τον παραιτηθέντα Αλ. Τσίπρα σε ύπουλο -για άλλη μια φορά- ρόλο. Είναι οι αναπόφευκτοι νοσηροί κλυδωνισμοί στην πορεία της πλήρους προσαρμογής και εκφυλισμού, που ο πρώην αδιαμφισβήτητος ηγέτης τροχοδρόμησε, πειθήνιος εκτελεστής της υπερατλαντικής επιβολής στα διαδραματιζόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης