Καταγγελία της Μαθητικής Πορείας: Επίθεση φασιστοειδών σε μαθητές του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων

Κατηγορία: 

Το βράδυ της 28ης Νοέμβρη, ομάδα μαυροντυμένων κρανοφόρων επιτέθηκε με πέτρες, καδρόνια και γυαλιά στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, το οποίο τελεί υπό κατάληψη ενάντια στα προβλήματα στην εκπαίδευση και στο Νέο Λύκειο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και κόντρα στο εθνικιστικό κλίμα που προωθείται τελευταία από ναζιστικούς και φασιστικούς κύκλους. Οι μαθητές που βρίσκονταν στο σχολείο απώθησαν τους φασίστες.

Το 1ο Λύκειο στα Γιάννενα δείχνει τον δρόμο και ξεσκεπάζει ακόμα μια φορά τα ναζιστικά κατακάθια και τον πραγματικό στόχο των καταλήψεων που προωθούνται

Πίσω από τα συνθήματα "Μακεδονία Γη ελληνική" "Βορειος Ηπειρός Γη ελληνική" "η Κύπρος είναι ελληνική" κρύβονται το μίσος, ο ρατσισμός και ο αλυτρωτισμός. Πίσω από αυτά τα συνθήματα κρύβεται η ιδέα της ανώτερης και κατώτερης φυλής. Πίσω από αυτά τα συνθήματα κρύβεται το μίσος για τους γειτονικούς λαούς. Πίσω από αυτά τα συνθήματα κρύβεται κρύβεται ο επεκτατισμός σε βάρος άλλων χωρών.

Χτες χίτες και ταγματασφαλίτες, τώρα χρυσαυγίτες...

Όπως και τότε που οι συνεργάτες των ΝΑΖΙ κατέδιδαν αντιστασιακούς, αριστερούς, δημοκράτες και κομμουνιστές, έτσι και τώρα στοχοποιούν και επιτίθενται σε αγωνιστές, όπως έγινε στο 1ο Λύκειο και άλλα σχολεία, όπως έγινε με τη στοχοποίηση από τη Χρυσή Αυγή του καθηγητή στην Βέροια.

Όπως και τότε το '90 όπου σε κατάληψη σε Λύκειο της Πάτρας ενάντια στην τότε αντιεκπαιδευτική πολιτική, τα τάγματα εφόδου της νεολαίας της ΝΔ (ΟΝΝΕΔ) επιτέθηκαν στο σχολείο με καδρόνια και πέτρες με αποτέλεσμα την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που πήγε για να προστατεύσει τους μαθητές του.

Τέτοιες καταλήψεις και αγώνες δε θέλουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής

Αυτοί που υποκινούν τις εθνικιστικές καταλήψεις χρησιμοποιούν ως Δούρειο Ίππο την Μακεδονία για να δηλητηριάσουν τη νέα γενιά, ώστε να μην υπάρχουν καταλήψεις που να λειτουργούν ως πραγματικό μέσο πάλης ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Οι καταλήψεις αποτελούν μέσο αγώνα του μαθητικού κινήματος, το οποίο και σήμερα καλείται να παλέψει ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που υποβαθμίζει τα σχολεία και οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

 

Πατριδοκαπηλεία και όχι Πατριωτισμός

Αυτοί που δεν έβγαλαν κιχ όταν ξεπουλούσαν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια δεν μπορούν να λένε ότι μας κλέβουν τη γη. Αυτοί που δε βγάζουν άχνα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που ανακίνησαν το μακεδονικό ζήτημα για να επιβάλλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με στόχο την είσοδο της γειτονικής χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τους οργανισμούς, στοχοποιούν τον γειτονικό λαό και δε μιλούν για τους πραγματικούς κοινούς εχθρούς των βαλκανικών λαών, που είναι οι ιμπεριαλιστές. Δε δικαιούνται να μιλούν για πατριωτισμό αυτοί που ψηφίζουν τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, αυτοί που υποστηρίζουν τις αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου, από τις οποίες -με τις ευλογίες της τωρινής και των παλιότερων κυβερνήσεων- φεύγουν τα νατοϊκά βομβαρδιστικά που κατερειπώνουν τη Συρία και άλλες χώρες, ξεριζώνοντας ανθρώπους και δημιουργώντας τα καραβάνια των προσφύγων που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο. Αυτοί που δικαιώνουν και υπερασπίζονται την αμερικανοκίνητη χούντα που ευθύνεται για την κατοχή της μισής Κύπρου και δε μίλησαν πότε για ενιαία, ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο δε δικαιούνται να μιλάνε για τη γειτονική χώρα. Αυτοί που δε βγάζουν άχνα ενάντια στις πολυεθνικές που εισβάλουν στην χώρα για να αρπάξουν τον πλούτο της (όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής) δεν μπορούν να λέγονται πατριώτες.

Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Τα αστικά κόμματα είναι αυτά που τρέφουν την Χρυσή Αυγή. Με μπροστάρη την ΝΔ του Βορίδη και του Γεωργιάδη, που βουλευτές της έτρεχαν στα μακεδονικά συλλαλητήρια. Με την παράταξή της στους εκπαιδευτικούς, την ΔΑΚΕ να βγάζει μια κατάπτυστη αντικομμουνιστική ανακοίνωση με λόγια δανεισμένα από tweet του Χρυσαυγίτη Βουλευτή Παππά. Είναι η ΔΑΠ η φοιτητική παράταξη της ΝΔ που στεγάζει σε οργανώσεις της Χρυσαυγίτες, που φέρνει τους μπράβους και τα δικά της τάγματα εφόδου να επιτεθούν σε φοιτητές όταν κινητοποιούνται ή είναι αντίθετοι με τις απόψεις της, που μπαίνουν σε συνελεύσεις και εκλογές για να εκφοβίσουν και να τραμπουκίσουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την άνοδο της Χ.Α. καθώς συγκυβερνά  με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ ενώ βουλευτές της ποζάρουν δίπλα δίπλα με τους ΝΑΖΙ βουλευτές σε διάφορες φιέστες. Το έδαφος της φτώχειας και της εξαθλίωσης, πάνω στο οποίο θρέφεται το φασιστικό φίδι, δημιουργήθηκε από την πολιτική των μνημονίων, πολιτική που στήριξε και η σημερινή κυβέρνηση. Και είναι η δήθεν “αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πουλάει γη και ύδωρ σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενώ καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, ενώ κόβει μισθούς και συντάξεις. Την ίδια στιγμή η δίκη της Χ.Α. προχωράει με πολύ αργό ρυθμό, την ίδια στιγμή που οι φασίστες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η Μαθητική Πορεία καλεί τους μαθητές να σταθούν αλληλέγγυοι στους μαθητές του 1ου Λυκείου. Τα 5μελή και 15μελή να πάρουν αποφάσεις καταδίκης αυτής της επίθεσης και μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Διαβάστε επίσης