Καταγγελία της ΠΟΡΕΙΑΣ για την τραμπούκικη επίθεση της ΠΚΣ (ΚΝΕ)

Κατηγορία: 

Η ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν μέλη της από μέλη της ΚΝΕ στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αυτή η επίθεση αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς αντιδημοκρατικών ενεργειών της ΠΚΣ απέναντι στην ΠΟΡΕΙΑ σε μια προσπάθεια να την φιμώσει, σε μια σχολή μάλιστα που παρεμβαίνει πρώτη χρονιά και θα κατέβει στις φοιτητικές εκλογές. Τον τελευταίο καιρό στο Ιστορικό Αρχαιολογικό η Πορεία δίνει καθημερινά μάχη για να υπερασπιστεί το δημοκρατικό δικαίωμά της (όπως και κάθε δύναμης) να παρεμβαίνει, καθώς η ΠΚΣ το αμφισβητεί κάθε μέρα πετώντας τα τραπέζια και σκίζοντας τις αφίσες της Πορείας. Αυτό αφορούσε η καταγγελία που τοιχοκολλούσαν τα μέλη της Πορείας για να δεχτούν αυτή τη φορά επίθεση!

Αυτά τα περιστατικά ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα είναι. Δεν πέρασε καιρός άλλωστε απ' όταν η ΚΝΕ αναλώθηκε με την ΕΑΑΚ σε χουλιγκανίστικου-οργανωτικού τύπου αντιπαράθεση δυσφημίζοντας την Αριστερά και υπονομεύοντας το άσυλο. Δείχνουν το πώς αντιλαμβάνεται η ΚΝΕ την αντιπαράθεση ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις. Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τους συλλόγους και πολύ περισσότερο με την Αριστερά. Είναι διαχρονικά πρακτικές της Δεξιάς, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και των μπράβων της, σε αντίθεση με τις δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά και (θα 'πρεπε να) προτάσσουν την ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση. Εκεί που δεν τολμά το αστικό κράτος με την κατάργηση του ασύλου να φιμώσει δυνάμεις, εκεί που δεν τολμά  μαζί με πρυτάνεις και κοσμήτορες να καταργήσουν τους πολιτικούς χώρους, την πολιτική παρέμβαση και τους συλλόγους αναλαμβάνει η ΚΝΕ χτυπώντας και "απαγορεύοντας" πολιτικές δυνάμεις.

Οι ενέργειες αυτές δε μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν! Η ΠΟΡΕΙΑ καλεί κάθε φοιτητή να καταγγείλει τέτοια γεγονότα, να καταγγείλει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ΠΚΣ και να υπερασπιστούμε το δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να παρεμβαίνει ελεύθερα και ανεμπόδιστα!

 

Διαβάστε επίσης