Μ-Λ ΚΚΕ: Έξω ο Μπλίνκεν από την Ελλάδα

Το Σάββατο 6/1 θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο Μπλίνκεν, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στα πλαίσια της ευρύτερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και την περιοχή μας, για τη στήριξη της δολοφονικής δράσης του Ισραήλ, του κράτους εξολοθρευτή, που συνεχίζει να πνίγει στο αίμα τον παλαιστινιακό λαό και να ισοπεδώνει τη Γάζα. Είναι η τέταρτη από τις 7 Οκτωβρίου, επίσκεψη όταν ξεκίνησε η επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στις κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η γενοκτονική επίθεση του ισραηλινού φασισμού – σιωνισμού.

Ο Μπλίνκεν έρχεται για να επιτηρήσει και να δώσει εντολές στους ντόπιους υποτελείς σε μια κρίσιμη περίοδο. Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δύσκολη για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, καθώς ο ρώσικος ιμπεριαλισμός φαίνεται να παίρνει κεφάλι απέναντι στον στρατό του Ζελένσκι και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης που τον στήριξαν με δισεκατομμύρια, με αναρίθμητο εξοπλισμό, με αξιωματικούς και μισθοφόρους. Αντίστοιχα, το Ισραήλ, το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, φαίνεται να βαλτώνει στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες κάτω από τα συνεχή χτυπήματα της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Το ολοκαύτωμα που διεξάγει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με τους πάνω από 22.000 νεκρούς, εκ των οποίων πάνω από 8.000 παιδιά, απομονώνει όλο και περισσότερο, κάθε μέρα, το κράτος του Ισραήλ.

Στη Μέση Ανατολή, μια περιοχή ακριβώς δίπλα μας, χτυπούν δυνατά τα τύμπανα του πολέμου, ξανά. Αυτή τη φορά όμως, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δυσκολεύεται. Οι Χούθι της Υεμένης μπλοκάρουν τα πλοία που πηγαίνουν στο Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν ακόμη να συγκροτήσουν την περίφημη συμμαχία που θα τους χτυπούσε. ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται πίσω από τα δολοφονικά χτυπήματα που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες απέναντι σε ηγετικά στελέχη της παλαιστινιακής αντίστασης και αμάχους στο Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράν που θρηνεί δεκάδες νεκρούς από το τυφλό δολοφονικό χτύπημα στις 3/1. Αυτές οι κινήσεις μαζί με τις απειλές του Ισραήλ προς το Λίβανο απειλούν να βάλουν φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή με άμεσο τον κίνδυνο για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι πιστός υπηρέτης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Και πάλι η χώρα μας αποτέλεσε μια απέραντη και αβύθιστη αμερικανική βάση, με τους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν την Ελευσίνα και τη Σούδα για τους πολεμικούς σκοπούς τους. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο βρέθηκε ξανά στη Σούδα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού στρατού, το «USS Gerald Ford». Το αεροπλανοφόρο αυτό έχει εκτόπισμα 100.000 τόνων, πλήρωμα 6.000 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 75 αεροσκάφη! Μια κανονική πλωτή πολεμική μηχανή! Επιπλέον, ενδεικτικό της εθελοδουλείας της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν το γεγονός ότι η χώρα μας προσέτρεξε να στοιχηθεί πίσω από την επιθετική συμμαχία κατά των Χούθι.

Την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησής του στα αμερικανικά σχέδια θα προσφέρει ο Μητσοτάκης στον Μπλίνκεν. Είτε αυτά αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία είτε τον πόλεμο στη Γάζα. Ωστόσο, ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το να είναι δεμένη η χώρα στο άρμα των ΗΠΑ. Δεν έχει να κερδίσει από την εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό των φονιάδων. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός με τη μακρά ιστορία αγώνων για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του στέκεται στο πλευρό των λαών του κόσμου. Στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης που ενσαρκώνει σήμερα το σύνθημα: «Ελευθερία ή θάνατος!». Στο πλευρό των λαών που μάχονται ανειρήνευτα ενάντια στους φονιάδες των λαών.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταγγείλει τον ερχομό του Μπλίνκεν. Να απαιτήσει να κλείσουν οι δολοφονικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας και να φύγουν τα αμερικανικά και νατοϊκά στρατεύματα από τη χώρα μας! Να συγκροτήσει ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο με τους λαούς της περιοχής για την υπεράσπιση της ειρήνης! Μια ειρήνη όμως που τελικά θα έρθει μόνο με την δικαίωση των λαών της περιοχής, με τη δικαίωση του Παλαιστινιακού λαού και τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους!

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διαβάστε επίσης