Οι Βανδαλισμοί ενάντια στην Πορεία είναι χτύπημα στην ελευθερία έκφρασης και μας αφορά όλους!

Κατηγορία: 

Την περασμένη Τετάρτη 30/12 λοιπόν και βγαίνοντας από  το μάθημα ήρθαμε αντιμέτωποι με αυτή την εικόνα! Είναι ένας βανδαλισμός σε χουλιγκάνικα πρότυπα! Είναι μια ξεκάθαρα πολιτική πράξη με ξεκάθαρη πολιτική σημασία και ερμηνεία!

Αυτή πράξη έρχεται σε μια συνέχεια των μικρών βανδαλισμών (μουτζουρώματα, σκισίματα) σε όλες σχεδόν τις αφίσες της Πορείας που υπάρχουν στο Οικονομικό! Αν κάποιος παρατηρήσει, θα διαπιστώσει ότι όλες οι αφίσες είναι σαν «ποντικοφαγωμένες». Γίνονται με έναν οργανωμένο τρόπο και φαίνεται λίγο δύσκολο να γίνονται από κάποιον-κάποιους που απλά ίσως να ’χει μια συγκεκριμένη μανία με τις αφίσες της συγκεκριμένης παράταξης. Κατανοούμε βεβαία πως οι απόψεις της Πορείας αλλά και η δράση της 1 χρόνο τώρα έχει ενοχλήσει αλλά και ξεβολέψει κάποιους που στο όνομα της αυτοδυναμίας έλυναν και έδεναν στο σύλλογο χωρίς να απολογούνται σε κανέναν.

Λοιπόν για να μιλάμε ξεκάθαρα, με το να σχίζεις μια αφίσα, δεν σχίζεις ένα χαρτί, σχίζεις ιδέες. Με τεχνικούς τρόπους δηλαδή προσπαθείς να φιμώσεις μια άποψη! Και κάπου εκεί αμφισβητείται ανοιχτά η  έννοια δημοκρατίας και χάνεται η όποια έννοια πολιτικού σεβασμού. Εάν τέτοιες ενέργειες μένουν αναπάντητες τότε δεν θα αργήσει η εκδήλωση ακόμη χειρότερων κρουσμάτων.

Εμείς απλά θα παραθέσουμε μερικά γεγονότα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του!

1.Πέρυσι λοιπόν, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, μέλη της ΔΑΠ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να μουτζουρώνουν ανακοινώσεις της Πορείας που υπήρχαν στο τραπεζάκι της προκειμένου να μπορεί ο κάθε φοιτητής να πάρει από μία και να την διαβάσει αν ήθελε.

Ήταν ανακοινώσεις που αποτύπωναν το αποτέλεσμα των εκλογών και ανακοινώσεις που αποτύπωναν την πολιτική πραγματικότητα που επικρατεί στο τμήμα μας! Ανακοινώσεις που στόχευαν στην ενημέρωση των φοιτητών! Κάποιοι λοιπόν το φοβούνται αυτό και προσπαθούν να το σπιλώσουν.

2.“Έχει κάμποσο καιρό τώρα που ένα μέλος της ΔΑΠ (και μέλος του ΔΣ) καθήμενο στο τραπεζάκι της Πορείας , ίσως ασυνείδητα; ίσως συνειδητά; , υπήρχε κίνδυνος με μια συγκεκριμένη κίνηση που έκανε να σκίσει τις αφίσες. Μόλις λοιπόν έγινε ευγενική σύσταση να σταματήσει γιατί μπορεί να σκιστούν οι αφίσες η απάντηση ήταν οι εξής «Ααα μην αγχώνεσαι, αντέχουν, τις έχω δοκιμάσει»(!)”

Η ΔΑΠ λοιπόν κάνει πειράματα για να δει στα πόσα Newton σχίζονται οι αφίσες της Πορείας!

Το μήνυμα είναι ένα και προς πάσα κατεύθυνση η φωνή της Πορείας δεν φιμώνεται.

Τέτοιου είδους ενέργειες μόνο να μας ατσαλώσουν καταφέρνουν!

Εμείς καλούμε κάθε φοιτητή να αναλογιστεί και να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες. Να τις καταδικάσει πρακτικά με την οργάνωση του στο σύλλογο, με την συμμετοχή του στις συλλογικές ενέργειες του συλλόγου αλλά και με την συμμετοχή του, ώστε αυτές αν τώρα δεν υπάρχουν (με ευθύνη ΔΑΠ,  ΜΑΣ) να πραγματωθούν! Με το δυνάμωμα της φωνής της Πορείας, με το δυνάμωμα της φωνής του.

Υ.Γ. Όσοι κάνουν αυτές τις πράξεις και νιώθουν περήφανοι ας τις κάνουν ξανά, αλλά αυτή τη φορά όχι στα μουλωχτά αλλά μπροστά σ’ όλους τους φοιτητές!                                                           ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε επίσης