Σχολιασμος εκλογικού αποτελέσματος για το Οικονομικό Ιωαννίνων

Κατηγορία: 

Αρχικά η Πορεία χαιρετίζει όλους του φοιτητές που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και άσκησαν το δικαίωμα τους και ευχαριστεί εκείνους που επέλεξαν να την στηρίξουν!

Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε το δυσάρεστο γεγονός για τους ίδιους του φοιτητές, για το ίδιο το φοιτητικό κίνημα της τεράστια αποχή, καθώς μόνο 158 από τους συνολικά 1300 περίπου εγγεγραμμένους φοιτητές του τμήματος ήρθαν και ψήφισαν. Αν υπολογίσουμε ότι οι 800 από αυτούς είναι «ενεργοί», τότε μιλάμε για προσέλευση κάτω από το 25%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.: (110) –> 69,62%

  • Πανσπουδαστική Κ.Σ.: (18) –> 11,39%

  • Αγωνιστικές Κινήσεις: (11) –> 6,96%

  • Πορεία: (8) –> 5,06%

  • Ε.Α.Α.Κ.: (4) –> 2,53%

  • Λευκά: (2) –> 1,26%

  • Άκυρα: (5) –> 3,16%

Σύντομη ανάλυση της αποχής και των ποσοστών!

Οι φοιτητικές εκλογές όσο και η ύπαρξη φοιτητικών παρατάξεών κατασυκοφαντούνται από ολόκληρο το σύστημα και τα κόμματα του. Οι ίδιες οι συστημικές, όπως λέμε εμείς, φοιτητικές παρατάξεις συκοφαντούν τη λειτουργία τους, δηλ. ΔΑΠ-ΠΑΣΠ (ή η όποια μετεξέλιξη και παρακλάδι αυτών) αδρανοποιούν τους συλλόγους, τα διοικητικά συμβούλια και έτσι οι φοιτητές το μόνο που βλέπουν είναι καλέσματα από την ΔΑΠ για πάρτι! Έτσι πιστεύουν πως οι παρατάξεις δεν παράγουν έργο, και έτσι είναι άχρηστές.

Χρειάζεται συνεπώς τεράστια δύναμη ένας φοιτητής να σπάσει στην συνείδηση του τέτοια στεγανά και αποτελεί ένα πρώτο βήμα.

Βλέπουμε πως η ΔΑΠ, μολονότι είναι μια δύναμη η οποία υπερασπίζεται τη διάλυση των συλλογικών οργάνων, μολονότι υπερασπίζεται κάθε νομοθέτημα που υποβαθμίζει τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, μολονότι είναι η δύναμη που βροντοφώναζε και καλούσε να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, είναι η δύναμη η οποία απέσπασε ένα ποσοστό της τάξεως του 70% περίπου και για ακόμη μία φόρα θα έχει τσιφλίκι της τον σύλλογο!

Μια τέτοια ψήφος στην πραγματικότητα είναι ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών, διότι αν αύριο μεθαύριο παρθεί η κυβερνητική απόφαση να μην δίνεται δωρεάν σίτιση σε όλους τους φοιτητές (διόλου απίθανο και μακρινό) ή δωρεάν συγγράμματα, π.χ. δεν θα ’ναι καμιά ΔΑΠ να αντιταχθεί σε αυτά, μιας και στην πραγματικότητα τα προμοτάρει κιόλας.

Όσο για τα λημέρια μας, για την ΠΟΡΕΙΑ οι 8 ψήφοι είναι μια σημαντική αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί. Αν και για μας είναι παραπάνω από ικανοποιητικός ο αριθμός λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη δυσμενή κατάσταση να ακουστούν οι απόψεις μας, δεν θα επαναπαυθούμε σε αυτό μιας και οι εκλογές για μας αποτελούν μόνο ένα στιγμιότυπό και όχι το αποκορύφωμα του αγώνα.

Βγάζουμε τα συμπεράσματα μας και λέμε: ότι η ΠΟΡΕΙΑ δέχθηκε λάσπη, συκοφάντηση και πόλεμο από πολλές πλευρές, με την ΠΚΣ να της καταπατάει με ένα ηγεμονισμό τον χώρο πολιτικής παρέμβασης και ενημέρωσης των φοιτητών, έως την ΔΑΠ να τραμπουκίζει το μέλος της λέγοντας του με το έτσι θέλω ότι θα πατήσει οποιαδήποτε αφίσα της ΠΟΡΕΙΑΣ δεν περιοριζόταν στο τραπεζάκι. Απειλώντας το μέλος της ΠΟΡΕΙΑΣ απευθυνόμενο προς αυτό με ύφος ασφαλίτικο με τη φράση «είναι λίγα τα ψωμιά σου». Μόνο γελοιότητες μας φαίνονται όλα αυτά και μόνο μας ατσαλώνουν και μας πεισμώνουν. Αν νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την ΠΟΡΕΙΑ όχι σαν παράταξη αλλά σαν φωνή ξεσκεπάσματος των τραμπουκικών και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεών τους προς τους φοιτητές, είναι βαθιά γελασμένοι.

Η ΠΟΡΕΙΑ θα παλέψει σταθερά και αταλάντευτα με την παραπάνω ώθηση των 8 ψήφων στην συσπείρωση των φοιτητών στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και ζωντάνιας του συλλόγου, στην κατεύθυνση της αποκάλυψης των μεθοδεύσεων των άλλων δυνάμεων όπως της ΔΑΠ, στην κατεύθυνση των γενικών συνελεύσεων και των συλλογικών διαδικασιών.

ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε επίσης