Οι τραμπουκισμοί της ΣΣΠ βαφτίζονται «εύλογες αντιδράσεις των φοιτητών»

Κατηγορία: 

Σε ανακοίνωσή μας που αναρτήθηκε στις 1/12 καταγγείλαμε την αντιδημοκρατική στάση της ΣΣΠ, φοιτητική παράταξη της ΟΚΔΕ (οργάνωση του τροτσκιστικού ρεύματος) κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εστιακών καθώς και την επόμενη μέρα σε κινητοποίηση του συλλόγου. Συγκεκριμένα αναφέραμε ότι μέλη της ΣΣΠ «εξαπέλυσαν τραμπούκικη επίθεση προς το μέλος της Πορείας με υβριστικές και απρεπείς εκφράσεις, ενώ δεν δίστασαν να κινηθούν απειλητικά εναντίον του» και καταλήγαμε πως «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με τη φοιτητικό κίνημα και πολύ περισσότερο με τις ιδέες και τις πρακτικές της αριστεράς, της οποίας τιμητές και υπερασπιστές εμφανίζονται οι συνάδελφοι της ΣΣΠ». Η ΣΣΠ σε απάντηση της, αφού φλυαρεί ακατάπαυστα για τα πάντα και διαστρεβλώνει κατάφωρα την πραγματικότητα, αναφερόμενη στα γεγονότα λέει: «Αν εννοούν τις εύλογες αντιδράσεις του συνόλου των φοιτητών που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση (κανείς βέβαια δεν τους τραμπούκισε), μάλλον «πήγαιναν γυρεύοντας», για να δανειστούμε απ’ το λεξιλόγιό τους». Η πρόταση αυτή στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει όσα η «Πορεία» κατήγγειλε, αφού μπορεί να αρνούνται τη στάση τους, αλλά μάλλον την επιβεβαιώνουν όταν λεν ότι «πήγαιναν γυρεύοντας». Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόμενοι στο δικαίωμά μας να τοποθετηθούμε στη συνέλευση του συλλόγου αναφέρουν «…να αρκεστούν στο ότι μπορούν και παίρνουν τον λόγο σε μια συνέλευση, ακόμα και όταν δεν είναι μέλη του συλλόγου», ώστε σύμφωνα με τη ΣΣΠ πρέπει να πούμε και ευχαριστώ για τα αυτονόητα, λες και η ΓΣ και ο σύλλογος είναι το τσιφλίκι τους που αυτή αποφασίζουν για το ποιος θα μιλήσει και ποιος όχι.

Δυστυχώς για την ΣΣΠ όλα έγιναν δημόσια και προσβάλει του ίδιους φοιτητές που ήταν παρόντες χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ως «φαντασιοπληξία». Ναι συνάδελφοι, αποτελεί τραμπουκισμό, η απεύθυνση με όρους πεζοδρομίου και η απειλητική στάση απέναντι σε κάθε φοιτητή που επιχειρεί να τοποθετηθεί σε μια συνέλευση και όχι «εύλογες αντιδράσεις των φοιτητών». Αποτελεί πρακτική που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων, αποδιώχνει τον κόσμο από τις ΓΣ και οδηγεί στον εκφυλισμό και την αποσυγκρότηση. Αποτελεί πρακτική που δεν έχει σχέση με μια πραγματικά αριστερή πολιτική μέσα στους συλλόγους.

Δεν σκοπεύουμε να αναλωθούμε περισσότερο με τις διαστρεβλώσεις και τα ψέματα της ΣΣΠ. Η ίδια της η ανακοίνωση που βρίθει από ψέματα, διαστρεβλώσεις και αντιφάσεις επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας. Χρειάζεται όμως να σταθούμε και σε κάτι ακόμα. Στην προσπάθειά της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εκτός, βέβαια, εάν κάποιοι έχουν αρχίσει μια άλλη, επικίνδυνη και ολισθηρή «πορεία», που ούτε θέλουμε να ακολουθήσουμε, ούτε ξέρουμε που θα καταλήξει. Στον απολίτικο και απόλυτο εκφυλισμό; Δεν θα ήταν πρωτότυπο, για δυνάμεις που προέρχονται από τον σταλινισμό – και ακόμα σήμερα τον δοξολογούν, όπως η Πορεία». Η παραπάνω τοποθέτηση δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια χυδαία επίθεση στο κομμουνιστικό κίνημα, η οποία αξιοποιεί τις συκοφαντίες και τα ασύστολα ψεύδη του αντικομμουνισμού και συγχωνεύεται με τη μαύρη προπαγάνδα της αντίδρασης.

Διαβάστε επίσης