Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει την απρόκλητη προσαγωγή από την αστυνομία του μέλους του, δασκάλου, Παναγιώτη Αργυράκη

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί έγινε προγραμματισμένη κινητοποίηση στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Συμμετείχαν αρκετά μέλη των συλλόγων εκπαιδευτικών της περιοχής “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” -που καλούσε στη συγκέντρωση- και “Κώστας Βάρναλης”. Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων τους και είχαν συγκεντρωθεί για να κατατεθεί συλλογική αίτηση μονιμοποίησης.

Στη ΔΙΠΕ ήταν παρούσα μεγάλη αστυνομική δύναμη, η οποία εφαρμόζοντας την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης προχώρησε στην απρόκλητη σύλληψη του συναγωνιστή Π. Αργυράκη και με χειροπέδες τον οδήγησε στο περιπολικό για να τον αφήσει αργότερα ελεύθερο.

Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που πριν λίγες μέρες έστελνε τα ΜΑΤ με ξύλο και χημικά ενάντια στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που σε όλη την Ελλάδα στέλνει σε πειθαρχικά όσους εκπαιδευτικούς αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Οι τρομοκρατικές συλλήψεις αγωνιστών δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων, του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης