Ο Μπογδάνος και η πολιτική που τον εκτρέφει

mpogdanos

Όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έθετε την υποψηφιότητά του για βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, η είδηση αυτή ακουγόταν στα αυτιά πολλών περίπου ως αστείο. Ο πρώην απολυμένος δημοσιογράφος του κυβερνητικού ΣΚΑΙ είναι πλέον βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και η αστεία εκδοχή της εξέλιξης αυτής έχει δώσει τη  θέση της σε κάτι πολύ πιο ανησυχητικό, αφού ο συγκεκριμένος βουλευτής με τις τοποθετήσεις του σε μια σειρά από ζητήματα επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την όλο και μεγαλύτερη διολίσθηση της πολιτικής της κυβέρνησης προς τα ακροδεξιά.

Τελευταίο περιστατικό αποτελούν οι απειλές και η κατάθεση μηνύσεων κατά όσων δημοσιογράφων τολμούν να ασκήσουν κριτική στον ίδιο και στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα δε διστάζει να τα βάλει με την ΕΣΗΕΑ, επειδή η τελευταία στήριξε τους δημοσιογράφους μέλη της και τόνισε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές οι απειλές και η στοχοποίησή τους από τον βουλευτή της ΝΔ. Απέναντι στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για... "αριστερή ασυδοσία", αλητεία και ξετσιπωσιά.

Βέβαια τα έργα και οι ημέρες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν περιορίζονται μόνο σε τέτοιου είδους περιστατικά. Ο Μπογδάνος είναι ορκισμένος αντικομμουνιστής, ενώ έχει δηλώσει στο παρελθόν πως ο Τσολάκογλου προσπάθησε... να σώσει τους Έλληνες. Πριν λίγες μέρες έδωσε το παρόν από κοινού με το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υπόδικο, Η. Κασιδιάρη, σε συγκέντρωση ακροδεξιών - φασιστών στην πλατεία Βικτωρίας στην οποία ζητούσαν να φύγουν οι πρόσφυγες από την περιοχή. Άλλωστε για τους πρόσφυγες ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως: "Βεβαίως μπορούν να πάνε πρόσφυγες στα ξερονήσια. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού! Είναι χώροι για να «φιλοξενήσουμε» κάποιους. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα ταμπού, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ του παρελθόντος, τα μετεμφυλιακά και τα δικτατορικά" και πως: "Δεν μπορεί ο Έλληνας να έχει ίσα δικαιώματα με τον μετανάστη, τι να κάνουμε, έτσι είναι".

Πιο ανησυχητικό γεγονός βέβαια από τις δηλώσεις Μπογδάνου είναι η κάλυψη που του παρέχει η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αφού τον κάλυψε για την παρουσία του στη συγκέντρωση με τον Η. Κασιδιάρη, στη συνέχεια δήλωσε: "Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τον τρόπο του δημοσίου διαλόγου του κ. Μπογδάνου με δημοσιογράφους σε κοινωνικά δίκτυα, σε συνέχεια όσων έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ένα δημοσίευμα, μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη...". Η κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση σε βουλευτές και στελέχη τύπου Μπογδάνου δεν είναι τυχαία. Ο Μπογδάνος λειτουργεί στην πραγματικότητα ως λαγός της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της συνεχούς μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού προς τα ακροδεξιά. Και τη δουλειά του αυτή ο συγκεκριμένος βουλευτής την κάνει πολύ καλά. Οπότε άξιος ο μισθός του!

Διαβάστε επίσης