Ο φασισμός και ο ιμπεριαλισμός δολοφονούν! Μέτωπο των λαών!

Καταγγέλλουμε τη νέα τεράστιας έκτασης δολοφονική επίθεση στην Άγκυρα των δυνάμεων του φασισμού και του ιμπεριαλισμού ενάντια στους αγωνιζόμενους τούρκικο και κούρδικο λαό, ενάντια στους προοδευτικούς, αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην Άγκυρα. Αποτελεί κλιμακούμενη συνέχεια των εγκληματικών ενεργειών του τούρκικου κράτους και του φασιστικού παρακράτους στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Σουρούτς. Έγινε στο φόντο έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε μια περιοχή (Ανατολική Μεσόγειος και Μέση Ανατολή) που δε θέλει πολύ για να μετατραπεί σε συνολικό παρανάλωμα!
Περισσεύει το θράσος των εκπροσώπων του τούρκικου κράτους όταν τολμάνε νε προσπαθούν να στοχοποιήσουν τα ίδια τα θύματα για το έγκλημα. Περισσεύει και η υποκρισία τους καθώς και η υποκρισία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών όταν εκφράζουν την ανύπαρκτη λύπη τους για τους πάνω από εκατό νεκρούς. Όταν είναι αυτοί που στοχοποιούν καθημερινά τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, όταν είναι αυτοί που έχουν ενεργοποιήσει ένα σχέδιο καθημερινών διώξεων και καταστολής ενάντια στο αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των λαών της Τουρκίας και ενάντια στο εθνικό δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων.
Πραγματικοί υπεύθυνοι της επίθεσης, όπως μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος να καταλάβει, είναι οι μηχανισμοί του τούρκικου κράτους και παρακράτους παρέα με τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους και τους αντιδραστικούς ισλαμοφασίστες συμμάχους τους. Στόχος της επίθεσης είναι η τρομοκράτηση των λαών της Τουρκίας, η καταστολή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κούρδων, η αποστολή μηνύματος υποταγής σε καθέναν που σηκώνει κεφάλι.
Οι αγωνιστές όμως της Τουρκίας και του Τούρκικου Κουρδιστάν έχουν πλούσια αγωνιστική εμπειρία κι έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από την τρομοκρατία και την καταστολή. Θα βγουν πιο δυνατοί και αποφασισμένοι, θα κάνουν ακόμα πιο μαζικό, δυνατό και μαχητικό το λαϊκό αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας πρέπει να καταγγείλουν αποφασιστικά τη σφαγή στην Άγκυρα. Και να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός δυνατό αντιιμπεριαλιστικού, αντιφασιστικού, διεθνιστικού και αντιπολεμικού μετώπου των λαών της περιοχής. Για να τσακιστούν οι φασιστικού τύπου κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί. Για να πεταχτούν έξω από την περιοχή οι ιμπεριαλιστές φονιάδες που παίζουν γεωστρατηγικά παιχνίδια πάνω σε εκατόμβες θυμάτων. Για να σταματήσουν οι διευκολύνσεις και η παραχώρηση ελληνικού εδάφους στους νατοϊκούς φονιάδες.

• ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
• ΚΟΙΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
• ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ!
11.10.2015

Διαβάστε επίσης