Προκαλούν οι επίγονοι του δωσιλογισμού - Η περίπτωση του δημάρχου Άργους-Μυκηνών

Προ ολίγων ημερών ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Δ. Καμπόσος, γνωστός για τις φασιστικές του αντιλήψεις, εξάλλου γνωστές είναι ήδη από την δεκαετία του 70' οι φασιστικές και τρομοκρατικές του πρακτικές ως μέλος ακροδεξιών συμμοριών στην περιοχή, ''χτύπησε'' ξανά προβαίνοντας σε ένα σφοδρό φασιστικό και αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Λίγες μέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο δήμαρχος, αφού παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου για την παρουσίαση βιβλίου για τον εμφύλιο με τίτλο ''Αθώων αίμα'' των ακροδεξιών εκδόσεων “Πελασγός”, παραβρέθηκε ο ίδιος υπερθεματίζοντας το βιβλίο και συνέχισε με σφοδρές ύβρεις για τους κομμουνιστές, το ΕΑΜ και την εθνική αντίσταση. Είναι αρκετό ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα ανέφερε μπροστά στους ομοϊδεάτες του: ''Οι ιδέες μας και οι αξίες μας ήταν μεγάλες. Οι δικοί μας πολεμούσαν στη Μέση Ανατολή και αυτοί πίσω είχαν βρει το μαντρί ξέφραγο και σφάζανε αβέρτα ανθρώπους για να εγκαταστήσουν αυτό που εγκατέστησαν σε άλλες χώρες. Εκεί, οι γυναίκες τους γίνανε πουτάνες. Ο λαός με τίμησε και με ξανατιμά γιατί ξέρει αυτός ο λαός να τιμά παλικάρια. Εκτός από το 5% που είναι οι αμετανόητοι απόγονοι αυτών οι οποίοι σφάξανε''. Προ μηνών σε ομιλία του Βορίδη στο Ναύπλιο και πάλι είχε πάρει το λόγο ξεπερνώντας τον σε ακροδεξιές κραυγές, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει πόσο σημαντικός θα ήταν ο ελληνικός στρατός και οι φαντάροι αν βγαίνανε στο δρόμο να κάνουν περίπολα. 

 Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διάφοροι ''πατριώτες''-φασίστες και μάλιστα πολλοί από αυτούς με θεσμικό ρόλο, που βγαίνουν ξανά από το καβούκι τους, πετώντας το ''δημοκρατικό'' μανδύα της προηγούμενης περιόδου, ρίχνοντας συνεχώς λάσπη για το κομμουνιστικό κίνημα και τους μεγάλους αγώνες του λαού μας. Δεν θα αφήσουμε τους δωσίλογους και τους συνεργάτες των Γερμανών να παραχαράσσουν την ιστορία. Όλοι αυτοί ήταν και είναι αυτοί που προδώσαν και με κάθε ευκαιρία θα πρόδιδαν ξανά την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Κάθε δημοκράτης πρέπει να απομονώσει και να σταθεί απέναντι από τις φασιστικές φωνές που εξαπολύουν λάσπη και δηλητήριο για τους αγωνιστές, την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα!

Βαγγέλης Σ.

Διαβάστε επίσης