ΣΕΚΑ: Πυρκαγιές απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας -ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ στο ίδιο έργο θεατές

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης, 24 Αυγούστου, 7 μμ. στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας την εγκληματική κυβερνητική πολιτική της απραξίας, και της εγκατάλειψης της χώρας στην τύχη της - στο έλεος των πυρκαγιών που κατακαίνε την επικράτεια απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ζητάμε την ανάπτυξη πραγματικού προγράμματος δασοπροστασίας - δασοπυρόσβεσης - πυροπροστασίας με ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν μας φταίει καμία κλιματική αλλαγή για τις φωτιές, όταν το προσωπικό της πυροσβεστικής είναι αριθμητικώς ανεπαρκές και χωρίς εξοπλισμό, όταν τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, όταν η κυβέρνηση παίρνει τους πυροσβέστες για να επανδρώσει αποστολές ασθενοφόρων, ενώ πραγματοποιεί προσλήψεις μόνο για αστυνομικούς και κληρικούς!

Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές!

Να παρθούν άμεσα μέτρα για να ανακουφιστούν οι πληγέντες, να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του θέρους, προάγγελο των πλημμυρών του φθινοπώρου!

Σημείο συγκέντρωσης:
Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 7 μμ.

Διαβάστε επίσης