Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ.

Κατηγορία: 

Αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) καθοδηγούμενη από τον ξένο παράγοντα (ΕΕ,ΔΝΤ) εξαπέλυσε την νέα επίθεση σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Στην ημερήσια διάταξη αυτής της διαρκούς επίθεσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ και συγκεκριμένα του ΜΕΤΡΟ στους οποίους ασκείται η μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου να εισαχθούν στο λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο και να απαρνηθούν το δικαίωμα τους στην συλλογική διαπραγμάτευση με την εταιρία.

Η κυβέρνηση εξαπολύοντας έναν επικοινωνιακό πόλεμο με βασικό όπλο την «δίκαιη» κατανομή της φτώχειας και της εξαθλίωσης ,ισχυρίζεται πως «δεν μπορεί μια μειοψηφία να μην υποστεί τις μειώσεις στους μισθούς», την ίδια στιγμή που και αυτή η κατηγορία εργαζομένων αλλά και η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει υποστεί απανωτές, εξοντωτικές μειώσεις. Ταυτόχρονα προχώρησε στην καταστολή του δίκαιου αγώνα τους μέσω της πολιτικής επιστράτευσης, κάτι το οποίο ακόμη και οι ίδιοι οι συνταγματολόγοι λένε πως είναι παράνομο!

Το πραγματικό ζήτημα για το λαό και τη νεολαία δεν είναι το πως θα προσαρμοστούμε στην αντιλαϊκή πολιτική και θα εχθρευόμαστε όποιον πληρώνεται λίγο περισσότερο αλλά το πως θα οργανώσουμε τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος με τελικό στόχο την ανατροπή της βάρβαρης-αντιλαϊκής πολιτικής. Να παλέψουμε για Δουλειά, Ειρήνη ,Δημοκρατία ,Ανεξαρτησία!  

Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή