Στις 18 Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε Φοιτητική Πορεία!

Κατηγορία: 
logo foititiki poreia

Ανακοινώθηκε και επίσημα η 18η Μάη ως ημερομηνία πραγματοποίησης των φοιτητικών εκλογών. Μετά από τη συνεδρίαση του λεγόμενου “διαπαραταξιακού συμβουλίου”, ενός οργάνου δηλαδή που στη βάση της διάλυσης της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, με τη συμφωνία όλων των δυνάμεων που συμμετείχαν στα Κεντρικά Συμβούλια των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων του φοιτητικού κινήματος, αποφασίζεται σε κρυφό τόπο και χρόνο η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Η Φοιτητική Πορεία, μπροστά στη μάχη των εκλογών των φοιτητικών συλλόγων, κατήγγειλε πρώτα απ’ όλα την αντιδημοκρατική πρακτική της κρυφής διαπαραταξιακής μάζωξης που μακριά και έξω από κάθε δημοκρατική συλλογική διαδικασία, με τη συνέργεια των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, αποφασίζει την ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών.
Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές (2019), αφού τις προηγούμενες δύο χρονιές (‘20-’21) με πρόσχημα την πανδημία και για μια ακόμη φορά με τους φοιτητές και τους συλλόγους απόντες, αναβλήθηκαν, οι φοιτητές καλούνται να ψηφίσουν για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων τους. Η Φοιτητική Πορεία θα δώσει την πολιτική μάχη των φοιτητικών εκλογών στους συλλόγους που παρεμβαίνει, αναγνωρίζοντας τις εκλογές αυτές ως ένα σκαλοπάτι στη μακρά πορεία για την αγωνιστική ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος. Οι δυνάμεις της Φοιτητικής Πορείας, με τις παρεμβάσεις τους στις σχολές όλη αυτή την περίοδο, αναδεικνύουν:
-Τον μαζικό ενωτικό παμφοιτητικό αγώνα με γενικές συνελεύσεις μέσα από τους συλλόγους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική τσακίσματος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, κόντρα στη λογική των διασπαστικών συγκεντρώσεων και την εργαλειοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, τη μετατροπή τους σε σφραγίδες και υπογραφές σε πανό χωρίς ενημέρωση και συμμετοχή των ίδιων των φοιτητών. Η Φοιτητική Πορεία στάθηκε από την πρώτη στιγμή την περίοδο της πανδημίας ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που φέρνει διαγραφές φοιτητών, αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των όρων σπουδών και πανεπιστημιακή αστυνομία, παλεύοντας για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις, όταν οι δυνάμεις της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ πραγματοποιούσαν “συμβολικές κινητοποιήσεις” και “αντιμαθήματα” ή μαζί με ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και Bloco (Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ) αποδέχονταν την τηλεκπαίδευση, την ελεγχόμενη είσοδο και τους ταξικούς αποκλεισμούς χιλιάδων φοιτητών.
-Την ενότητα πάνω στα αγωνιστικά αιτήματα που συσπειρώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, κόντρα στη διάσπαση και τον κατακερματισμό που επιφέρει η ψήφιση “πλαισίων” στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων.
-Την πάλη απέναντι στον νέο νόμο-πλαίσιο που επαναφέρει τα συμβούλια ιδρύματος και βάζει εφοπλιστές και επιχειρηματίες στα πανεπιστήμια, που συγχωνεύει και καταργεί τμήματα, που τσακίζει περαιτέρω τα πτυχία.
-Την ανάγκη συσπείρωσης σε φοιτητικούς συλλόγους ενεργούς, ζωντανούς και αγωνιστικούς, κόντρα στο κλίμα αδράνειας και ηττοπάθειας των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ.
-Τη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων σε κατεύθυνση αγωνιστική και αντιγραφειοκρατική, για να είναι ουσιαστικά όργανα πάλης στα χέρια των φοιτητών και όχι διακοσμητικά εργαλεία επικύρωσης ψηφισμάτων.
-Την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος σε αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, τη συμπόρευση των φοιτητών με το λαϊκό-εργατικό κίνημα, ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο και τη μετατροπή της σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Η Φοιτητική Πορεία, αντιμετωπίζοντας τις φοιτητικές εκλογές ως μία πολιτική μάχη και ως μια διαδικασία συγκρότησης των ίδιων των συλλόγων, παρεμβαίνει σε αυτές για να αναδείξει τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ως τον μόνο που μπορεί να δώσει ελπίδα και νικηφόρα προοπτική στις διεκδικήσεις μας! Με πίστη στο δίκιο της άποψής της, η Φοιτητική Πορεία δίνει τη μάχη των φοιτητικών εκλογών με αισιοδοξία και ζωντάνια, καλώντας τους φοιτητές να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά της στους συλλόγους που κατεβαίνει.

Διαβάστε επίσης