Στο ιλουστρασιόν βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Σωτήριον έτος το 2014 για μας τους Έλληνες! Ειμεθα πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ρόλο διττό – κομπάρσου και πρωταγωνιστή ταυτόχρονα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που δεν απασχόλησε πρωθυπουργούς και πρωθυπουργευοντες στις υπέρλαμπρες τελετές της ανάληψης της προεδρίας. Αυτός που «χτυπάει προσοχή» στον τελευταίο τεχνοκράτη των Βρυξελών, που ζητά την έγκριση τους για το παραμικρό ζήτημα για τα του οίκου του, προεδρεύει θεωρώντας εαυτον ισότιμο εταίρο! Φληναφήματα και μύθοι επί σειρά ετών καλλιεργούνται για να αποκρύψουν το φρικτό πρόσωπο της λυκοσυμμαχιας που ονομάζεται ΕΕ.

Μύθος1, περί ισοτιμίας των εταίρων:

η ζωή και οι αριθμοί αποδείχνουν αντιθέσεις και ανισομετρια. Ένα παράδειγμα: από το 2000 μέχρι το 2012 η Γερμανία είχε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών 1,28 τρις. Ευρώ κι η πτωχή, εξαρτημένη Ελλάς ελλείμματα επί ελλειμμάτων! « Τα ελλείμματα της Ελλάδας είναι τα πλεονάσματα της Γερμανίας» είπε η κ. Λαγκαρντ, μη μπαίνοντας στον κόπο να κρατήσει ούτε τα προσχήματα!

Μύθος2, περί άμβλυνσης ανισοτήτων.

Δεν επικαλούμαστε στοιχεία και λόγια των 'κακών' κομμουνιστών αλλά του Ερυθρού Σταυρού- κατά 75% αυξήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια οι επισιτιζόμενοι σε χώρες μέλη της ΕΕ. Σε απλά ελληνικά 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι προσφεύγουν στον ερυθρό σταυρό για ένα πιάτο φαί! Οποίος παράδεισος!! Ακόμα και στην κραταιά Γερμανία περισσότεροι από 5,5 εκατ. Γερμανοί της μεσαίας τάξης προλεταριοποιηθηκαν ενώ στη Γαλλία του Ολαντ πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι αναζητούν στα συσσίτια δωρεάν γεύματα.

Μύθος3, περί Ευρώπης των εργαζομένων.

Τι ΔΕΝ είναι η ΕΕ? Δεν είναι ένωση λαών. Αντιθέτως είναι μια διακρατική ένωση μεγάλων επιχειρηματικών ευρωπαϊκών ομίλων. Για ποιο λογο? Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, δηλαδή την ανακατανομή των αγορών, των πρώτων υλών των πιο αδύναμων συνεταίρων και την αρπαγή του εθνικού τους πλούτου. Πως επιτυγχάνεται αυτό? με την συμμαχία των προθύμων κυβερνώντων και άλλων τινών που προσφέρουν υπηρεσίες σύγχυσης κι εξωραϊσμού της λυκοσυμμαχιας. Με το αζημίωτο βέβαια..
Εξ ορισμού λοιπόν η ΕΕ δεν υπηρξε ούτε και πρόκειται να μετατραπεί σε προστάτη και αρωγό των συμφερόντων των λαών. Είναι όπως ακριβώς την περιεγραφε ο Λένιν, προς απογοήτευσιν δεξιών και αριστερών φίλων κι εραστών της. «... το σύνθημα των "Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" – σημείωνε - δεν είναι σωστό από οικονομική άποψη. Είτε αυτό το σύνθημα είναι απραγματοποίητο στον καπιταλισμό (...). Είτε είναι ένα σύνθημα αντιδραστικό, που σημαίνει προσωρινή συμμαχία των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης (...) για την καταλήστευση...(...) .....«Φυσικά, οι προσωρινές συμφωνίες είναι πιθανές μεταξύ των καπιταλιστών και μεταξύ των κρατών. Από αυτή την άποψη οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι πιθανές ως συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων καπιταλιστών ...αλλά με ποιο σκοπό;».

Μύθος4: περί δημοκρατίας.

Η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων ενάντια στους ηγέτες της ΕΕ μαρτυρά τα περί του αντιθέτου. Το λίκνο της Δημοκρατίας της Ελλάδας αντιδημοκρατικότατο! Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, διακοπή της λειτουργίας του μετρό, η Αθήνα πόλη σιδερόφρακτη, συλλήψεις όσων δεν σκύβουν το κεφάλι ( Π. Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικό μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ), με εχθρό τον λαό να πεθαίνει από μαγκάλια, αιθαλομίχλη, ανεργία....
Είναι γνωστό πλέον αυτό που γίνεται στο ιλουστρασιόν βασίλειο της Δανιμαρκιας.....

Το αίτημα «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ» είναι επίκαιρο κι η υλοποίηση του αναγκαία όσο ποτέ.

Να αθωωθεί ο Παύλος Αντωνόπουλος

Η υπόθεση της δημοκρατίας είναι υπόθεση όλοι του λαού.

Διαβάστε επίσης