Συνεχίζεται το 11ο camping της Πορείας

Κατηγορία: 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια του 11ου camping της Πορείας.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε προβολή ενός βίντεο με εικόνες από τους μεγάλους αγώνες που έχουν ξεσπάσει την τελευταια περίοδο ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική σκλαβιά, από τους λαούς όλου του κόσμου.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στις αντιπροσώπους της Rebel, την οργάνωση νεολαίας του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, που έχει καλέσει η Πορεία και φιλοξενούνται στο φετινό camping. Απευθήναν ένα συντομο χαιρετισμό και μίλησαν για τη δράση και την κατευθυνση της δικής τους οργάνωσης και έδωσαν μια εικόνα από την κατάσταση στη Γερμανία.

Μετά ακολουθησε η κεντρική τοποθέτηση της εκδήλωσης με θέμα "Με τους Αγώνες, το Λαό και την Αριστερά" από τον σ. Χρίστο Σόφη. Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στην εισήγηση και συζητήθηκαν από τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους στη ζωντανή κουβέντα που έγινε μετά, αφορούσαν στο ότι η εκλογική επικράτηση της δεξιάς δεν σημαίνει παντοδύναμη κυριαρχία της και στην αναγκαιότητα να δυναμώσει μια πραγματικά αριστερή πολιτική που θα σταθεί ενάντια στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης και θα μπορέσει ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον λαό.

Την επόμενη ημέρα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η φοιτητική κουβέντα που διοργανώνεται από την Φοιτητική Πορεία. Τα θεματα κινήθηκαν γύρω απο τους τελευταίους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας, την οξυνόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά και για την ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων, ώστε να οργανωθουν νικηφόροι αγώνες για την υπερασπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Συνεχίζουμε σήμερα, Παρασκευή, με την συζήτηση των νέων εργαζομένων το μεσημέρι, και το βράδυ ακολουθεί η βραδιά θεάτρου και το beach party.

Διαβάστε επίσης