Το (μέχρι τώρα) πρόγραμμα της Πυξίδας για τον Νοέμβριο

Πέμπτη 8 Νοέμβρη, 9μμ: Προβολή ταινίας: «Ο Λαβύρινθος του Πάνα»

Ισπανία, μέσα της δεκαετίας του ‘40. Ο εμφύλιος έχει τελειώσει με νίκη του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο αλλά οι αντίπαλες παρατάξεις βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο καθώς οι αντάρτες έχουν πάρει τα βουνά της ισπανικής επαρχίας και επιχειρούν τακτικές επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.Η Κάρμεν που βρίσκεται σε εγκυμονούσα κατάσταση, ταξιδεύει μαζί με την κορούλα της Οφήλια, για να συναντήσει τον σύζυγό της, τον σκληρό και κυνικό Λοχαγό Βιντάλ, ο οποίος είναι διοικητής ενός στρατοπέδου που αποτελεί την εφαλτήριο επιχειρήσεων εκκαθάρισης των γύρω περιοχών από τους επαναστάτες. Ο Βιντάλ είναι ο δεύτερος σύζυγος της Κάρμεν και πατριός της εντεκάχρονης Οφήλια· ο πατέρας της πέθανε κατά την διάρκεια του εμφυλίου και η μητέρα της παντρεύτηκε τον λοχαγό λίγο καιρό αργότερα.  Η μικρή Οφήλια, μην αντέχοντας την μοναξιά και την ζοφερή πραγματικότητα  που την περιβάλλει, επηρεασμένη από τα παραμύθια που διαβάζει, φτιάχνει έναν δικό της κόσμο φανταστικό, με νεράιδες και μαγικά πλάσματα. Στον κόσμο αυτόν ανακαλύπτει έναν λαβύρινθο που έχει για φύλακα έναν μυθικό Φαύνο ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα και της αναθέτει κάποιες αποστολές. Εν τω μεταξύ στον αληθινό κόσμο, η Κάρμεν έχει μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη και οι επαναστάτες βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με τον Λοχαγό Βιντάλ, που αναζητά τρόπους για την άμεση εξόντωσή τους...

Πέμπτη 15 Νοέμβρη, 7.30μμ: Εκδήλωση-Συζήτηση της Πορείας για το Πολυτεχνείο:

"45 χρόνια μετά, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου στην πρώτη γραμμή"

Το Πολυτεχνείο μεσ'στους αγώνες ζει!

Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από την εξέγερση τους Πολυτεχνείου, η οποία αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα των συνταγματαρχών. Ο αγώνας των φοιτητών του Νοέμβρη του '73 αγκαλιάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για το χουντικό καθεστώς.
Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε πυξίδα για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έδωσε η νεολαία και λαός μας ασε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης καθώς τα συνθήματα του ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν εδώ και 4 δεκαετίες επίκαιρα.

 

Παρασκευή 23 Νοέμβρη, μετά τις 9μμ: Γλέντι

Χρειάζονται βέβαια και οι στιγμές χαλάρωσης γι’αυτό σας περιμένουμε να γλεντήσουμε, ενώ θα σερβίρονται και εκλεκτοί μεζέδες!

 

Η Πυξίδα βρίσκεται στη Μητσαίων 7 δίπλα από τη Ρωμαϊκή Αγορά και είναι ανοιχτή κάθε Παρασκευή 7μμ-11μμ!

Διαβάστε επίσης