Τροτσκιστές Βενεζουέλας: δεκανίκι του ιμπεριαλισμού (και εκεί)

Κατηγορία: 

Ούτε με την κυβέρνηση Μαδούρο ουτε με τον ιμπεριαλισμό, τη στιγμή.. που ο τελευταίος αποθρασυμένος και αποκτηνωμένος επιτίθεται.
Τελικώς βέβαια ζητάει εκλογές. Δηλαδή ότι απαιτεί και ο ιμπεριαλισμός...
Ο ρόλος του τροτσκισμού ίδιος πάντα και παντού, και στη Βενεζουέλα...

Η Marea Socialista (ακολουθεί απόσπασμα της διακήρυξης της για τα γεγονότα) είναι τροτσκιστική οργάνωση της Βενεζουέλας.

"....Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Marea Socialista προτείνει, τώρα, το συμβουλευτικό δημοψήφισμα για να αποφασίσει την προκήρυξη εκλογών για την επανανομιμοποίηση όλων των δημόσιων εξουσιών. Αυτή φαίνεται να είναι η μόνη βιώσιμη πρόταση που έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει στον λαό της Βενεζουέλας να ξεφύγει από τους σχεδιασμούς και τους δελεασμούς των ακραίων φιλοπόλεμων και λακέδων της φιλοαμερικάνικης αντιπολίτευσης, αλλά και των εξίσου φιλοπόλεμων του μαδουρισμού που θέλουν να μας θυσιάσουν για να στηρίξουν τη λεηλασία και το αυταρχικό καθεστώς της γραφειοκρατίας ή της νεο-μπουρζουαζίας τους.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους διάφορους δημοκρατικούς μηχανισμούς που μπορούν να επιτρέψουν να εκφραστεί αυτή η εναλλακτική απέναντι σε όσους θέλουν να μας οδηγήσουν σε ποτάμια αίματος. Και είναι μια εναλλακτική λύση που ενσωματώνεται ως ένα από τα μεγαλύτερα δημοκρατικά μας επιτεύγματα που κατακτήθηκε με το Σύνταγμα του 1999: το Συμβουλευτικό Δημοψήφισμα (δεσμευτικό, φυσικά) έτσι ώστε να αποφασίσουμε, όπως προβλέπεται, για ένα ζήτημα ιδιαίτερης εθνικής σημασίας για να πάμε σε ελεύθερες εκλογές σε όλες τις βαθμίδες, με ένα νέο CNE [Στμ. CNE: Consejo Nacional Electoral: Εθνική Εκλογική Επιτροπή], χωρίς να αποδεχτούμε μια αυτοανακηρυγμένη κυβέρνηση, σαν αυτή που προσπαθεί να εγκαταστήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ούτε και να αναγκαστούμε να υποστηρίζουμε την απονομιμοποιημένη κυβέρνηση του Μαδούρο..." !!!!!!!!!!!

Διαβάστε επίσης