Φοιτητική Πορεία: Να μην περάσει το αυταρχικό κλείσιμο των εστιών

Κατηγορία: 

Δεν κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και η κυβέρνηση βιάστηκε να αποδείξει στην πράξη πως το σύνθημα “μένουμε σπίτι” δεν ισχύει τελικά “για όλους”. Με κοινή υπουργική απόφαση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε το αντιδημοκρατικό και πλήρως αυταρχικό κλείσιμο όλων των φοιτητικών εστιών πανελλαδικά! Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια ολόκληρη αλυσίδα μέτρων με τελευταίο εκείνο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και τις 6 Απριλίου. Τα μέτρα αυτά που έχουν βάλει τη χώρα και τον λαό σε μία ολοκληρωτική καραντίνα αποτελούν μέτρα που αποδεικνύουν την πλήρη ανικανότητα και αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Γι’ αυτό τον λόγο όλα τα τελευταία πρωθυπουργικά διαγγέλματα αλλά και οι ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών εστιάζουν βασικά στο ζήτημα της λεγόμενης “ατομικής ευθύνης”. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο κυνικά και ξεδιάντροπα να πουν πως ευθύνη για τη διάδοση του κορονοϊού έχουν οι λίγοι “ανεύθυνοι” συμπολίτες μας σε αντιπαραβολή με την πλειοψηφία των “συνετών” πολιτών που “μένουν σπίτι”.
Μιλά για “ατομική ευθύνη” η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλοι εκείνοι δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα βάρβαρα μνημόνια που υποβάθμισαν σε επικίνδυνο βαθμό τη δημόσια δωρεάν υγεία. Μιλούν για “ατομική ευθύνη” εκείνοι που έκλεισαν νοσοκομεία και κέντρα υγείας, που άφησαν τη δημόσια δωρεάν υγεία με ελλείψεις 30.000 γιατρών και νοσηλευτών. Εκείνοι που δεν ήθελαν “να τους πάρει τη δόξα η τρόικα” για τις απολύσεις στο δημόσιο γενικά και στην υγεία ειδικά. Εκείνοι που υποκριτικά χειροκροτούν στα μπαλκόνια τους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή την ίδια στιγμή που συγχαίρουν τα ιδιωτικά κέντρα που χρεώνουν τις εξετάσεις για τον κορονοϊό 300 ευρώ! Εκείνοι που μιλούν με περίσσια ευκολία για τη ζωή και τον θάνατο, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν τα νοσοκομεία με 557 ΜΕΘ ενώ θα έπρεπε να είναι 3.000, που τόσα χρόνια αφήνουν γέρους και νέους ανθρώπους να πεθαίνουν όχι απλά από πανδημίες, αλλά από την κοινή γρίπη, μικρόβια και απλές ασθένειες, ακριβώς εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του συστήματος υγείας.
Και τώρα, με απόλυτο θράσος, η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο των φοιτητικών εστιών και καλεί τους εστιακούς φοιτητές να επιστρέψουν σπίτια τους. Η ίδια κυβέρνηση που καλούσε τον κόσμο να μην πάει στα χωριά του, να μην μετακινείται, να μένει σπίτι, καλεί τώρα φοιτητές απ’ τις εστίες (ορισμένες από αυτές και με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού) να πάνε στις πόλεις και τα χωριά τους. Πρόκειται για ένα μέτρο καταρχήν βαθιά ταξικό, που αποδεικνύει στην πράξη ότι ακόμη και αν οι ίδιες οι ασθένειες δεν έχουν ταξικό πρόσημο, έχουν όμως ταξικότατες συνέπειες, καθώς οι εστιακοί φοιτητές αποτελούν παιδιά φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με ελάχιστα έως μηδενικά οικογενειακά εισοδήματα. Αυτά τα παιδιά θέλει τώρα να πετάξει έξω απ’ τα σπίτια τους η κυβέρνηση. Πρόκειται, όμως, και για ένα μέτρο εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία του λαού, αφού η οποιαδήποτε μετακίνηση φοιτητών που ενδεχομένως έχουν νοσήσει μπορεί να αποβεί μοιραία για τους συγγενείς και τον περίγυρό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο καιρό οι περισσότεροι εστιακοί φοιτητές παραμένουν στις εστίες, ακριβώς για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ως Φοιτητική Πορεία καλούμε τους εστιακούς φοιτητές, αλλά και όλους τους φοιτητές μέσα από τους συλλόγους τους να καταδικάσουν το άδικο και βαθιά ταξικό μέτρο του κλεισίματος των εστιών και να αγωνιστούν για να μη φορτωθεί ο λαός τη βάρβαρη πολιτική τους!
Κανείς φοιτητής έξω απ’ τις εστίες, να μην περάσει το αυταρχικό κλείσιμο των εστιών!
Να παρθούν άμεσα μέτρα (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) για την προστασία των εστιακών φοιτητών με ευθύνη του κράτους!

Διαβάστε επίσης