Φοιτητική Πορεία Παντείου: Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη ματαίωση των φοιτητικών εκλογών

Κατηγορία: 
παντειον

Η Φοιτητική Πορεία Παντείου καταγγέλλει τη μεθοδευμένη ματαίωση των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο.

Αν από τη μια, η ευθύνη για την αρνητικότατη αυτή εξέλιξη βαραίνει σε μεγάλο βαθμό την αντικοινωνική και απολίτικη δραστηριότητα των αναρχικών, από την άλλη, το κύριο μερίδιο ευθύνης έχουν οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και στη συνέχεια η ΠΚΣ, που αξιοποίησαν τους αναρχικούς ως πρόσχημα για την αποχώρησή τους από τη σχολή και την εγκατάλειψη της εκλογικής διαδικασίας.

Σε αντίθεση με τα όσα γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση των αναρχικών δε δικαιολογεί την αντίδραση των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικότητας, μάζεψαν τις σφραγίδες του συλλόγου και αφήνοντας τις κάλπες απροστάτευτες, εγκατέλειψαν το Πάντειο.

Στην πραγματικότητα, η "υπεύθυνη" κατά τα άλλα ΔΑΠ, αξιοποίησε την αντιεκλογική εκδήλωση της αναρχίας για να υπονομεύσει τις φοιτητικές εκλογές όπως υπονομεύει γενικότερα τα συλλογικά όργανα και τις διαδικασίες, το σύνολο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των φοιτητών.

Αυτό παραδέχτηκε άλλωστε κι ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής όπου δε δίστασε να δηλώσει πως "λένε από τα κεντρικά ότι δε θέλουν να γίνουν εκλογές". Είναι προφανές πως η ΔΑΠ προβλέποντας την πτώση των ποσοστών της ψάχνει τρόπο να διατηρήσει τις έδρες της στο ΔΣ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δε θα γίνουν καθόλου εκλογές.

Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις στα συνέδρια της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) και της ΓΣΕΕ ( Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας), όπου οι διαλυτικοί ακτιβισμοί των ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), οι οποίοι μοιάζουν επικίνδυνα με αυτούς των αναρχικών σε συνδυασμό με τις ξεπουλημένες πολιτικές των ηγεσιών τους, οδηγούν προς ολοταχώς σε ακύρωση των διαδικασιών και σε διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια του αστικού κράτους, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση γενικευμένης αποδιοργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η αποδιοργάνωση αυτή ευνοεί και δεν ανατρέπει την αδράνεια του λαϊκού κινήματος που έχει επιφέρει η χρόνια επικράτηση των συστηματικών-μνημονιακών δυνάμεων στους συλλόγους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες.

Μοναδικό αντίδοτο σε αυτήν την κατάσταση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η μαζική, ενωτική και αγωνιστική δράση φοιτητών και εργαζομένων, για να ξαναγίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όπλα στα χέρια της πλειοψηφίας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΗΠΑ.

Διεκδικούμε την άμεση, διασφαλισμένη και ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κόντρα στις επιδιώξεις της ΔΑΠ και όσων άμεσα ή έμμεσα τη σίγονταρουν.

Διαβάστε επίσης