Ανακοίνωση της Πορείας ΑΕΝ

Κατηγορία: 

«Σε πρώτη δύναμη με αυτοδυναμία αναδείχτηκε η «Αγωνιστική Ενότητα (ΑΓΕΝ) Πλοιάρχων - Μηχανικών» Ασπροπύργου στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του Συλλόγου. Σε σύνολο 281 ψηφισάντων, πήρε 131 ψήφους και 4 έδρες, το άλλο ψηφοδέλτιο που κατέβηκε, η ΑΕΠ - ΠΟΡΕΙΑ (με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και άλλων αστικών κομμάτων) πήρε 115 ψήφους και 3 έδρες, ενώ υπήρξαν 23 άκυρα και 12 λευκά ψηφοδέλτια.»

Με αφορμή το παραπάνω απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη της Παρασκευής 26ης Μάη (σελίδα 8), οφείλουμε ως Πορεία να απαντήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

1.Η Πορεία είναι αριστερή φοιτητική-σπουδαστική παράταξη που πρόσκειται στο Μ-Λ ΚΚΕ και δίνει καθημερινά τη δική της μάχη στο πλευρό των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Αλήθεια, μετά από 2 χρόνια παρέμβασης της Πορείας στην ΑΕΝ, η ΑΓΕΝ αγνοεί ότι η Πορεία συνδέεται με το Μ-Λ ΚΚΕ;

2.Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία με την οποία η Πορεία συνεργάστηκε στις εκλογές του συλλόγου δεν έχει καμία σχέση με κανένα κόμμα ή οργάνωση (όπως καταγγέλλει και η ίδια). Έχει μήπως η ΑΓΕΝ κάποια στοιχεία για το αντίθετο;

3.Επειδή όμως νομίζουμε ότι στο δημοσίευμα στον Ριζοσπάστη σκόπιμα γράφτηκαν τα παραπάνω ψευδή στοιχεία για να αποπροσανατολίσουν τους σπουδαστές και να δημιουργήσουν έναν αντίπαλο-φάντασμα για να ξεμπερδεύουν εύκολα, ως Πορεία ΑΕΝ δηλώνουμε ότι:

-Η αντιπαράθεση στον σύλλογό μας πρέπει να γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ψέματα και συκοφαντίες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι αναφορές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΛΑΕ και τα άλλα αστικά κόμματα θυμίζουν τον Δον Κιχώτη που νόμιζε ότι μαχόταν στρατιώτες, ενώ στην πραγματικότητα πάλευε με ανεμόμυλους. Αν θέλει η ΑΓΕΝ να μάχεται ανεμόμυλους ας το κάνει, αλλά θα το κάνει μόνη της.

-Ας αφήσει η ΑΓΕΝ τα πανηγύρια για την πρωτιά και την αυτοδυναμία και ας αναλάβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι τώρα στις εκλογές θυμήθηκε τα προβλήματά μας, ενώ ο σύλλογός μας τόσο καιρό υπολειτουργούσε.

-Χαιρετίζουμε τους σπουδαστές που στήριξαν τη συνεργασία ΑΕΠ-ΠΟΡΕΙΑ και από τη θέση μας στο ΔΣ του Συλλόγου και έξω από αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του συλλόγου μας, για να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα για την υλοποίηση των διεκδικήσεών μας, για σπουδές, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Διαβάστε επίσης